Tech

Megújult az Inspiron R család

A Dell kívül és belül is a korábbi kritikák és a kor elvárásaihoz igazította laptopjait.

Az Inspiron R sorozat 14, 15.6 és 17.3 colos képernyőátlós méretben kapható gépei eddig is gazdaságos megoldást jelentettek azoknak, akiknek sem technikai ismeretük, sem pénztárcájuk nem volt ahhoz, hogy erősebb gépre legyen szükségük – ráadásul a színes hátlappal egy már-már egyedi, de legalábbis egyéni géphez jutottak hozzá. Azonban, ha olyan színt választott, amely akár már másnap nem felelt meg az ízlésnek vagy a fényviszonyoknak, a következő laptop vásárlásáig nem volt mit tenni.

Az R gépek külső megújulásának jegyében a hátlap legfelső rétege lecsatolható és kicserélhető 19 dollárért (cirka 4000 forintért) kapható más hátlapra. Ezenkívül a gépekben HD webkamerákkal találkozhatunk és egy, az XPS családra hasonlító designra.

Belül a vadi új Sandy Bridge processzorokkal (i3, i5 és i7 is) szerelhetőek fel, blu-ray meghajtókkal, akár 8 giga RAM-mal, hat- vagy nyolccellás akksival és USB 3.0-s portokkal.

Magyarul ahhoz képest, hogy tényleg egy gazdaságos megoldásról van szó (a 15R ára 530 dollárnál (kb. 100 ezer forintnál) kezdődik), egy csinos és erős konfigurációhoz juthatunk hozzá.

AJÁNLOTT LINKEK:

További képek és részletek – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik