Tech

Facebook adatlap – kötelezően megújult külső

December eleje óta minden vállalkozókedvű választhatta az új designt - mostmár nem választás kérdése.

Hétfőn a közösségi oldal elkezdte egységesíteni felhasználóit ebből a szempontból, úgyhogy azoknak, akik eddig bármely emocionális vagy racionális oknál fogva ragaszkodtak a régi felépítéshez, azoknak részvétünket szeretnénk kifejezni – jöhet a bosszankodás.

Meg kell jegyezni, ha a Facebook valamit választhatóvá tesz, később úgy is kötelező lesz, még ha fél év múlva vissza is csinál mindent. Node akkor mire kell figyelni azoknak, akik az ismerősöknél nem tanulták már meg, mire számíthatnak?

A megújult adatlapon nagyjából ugyanaz szerepel, mint eddig, csak az elrendezés változott: nem a bejegyzések hosszú sorával nyit a személyes oldal, hanem legfelül rövid, személyes összefoglalót találunk a legfontosabb adatainkból. Ezt követi az 5 legfrisebben feltöltött fényképünk. Az adatlap infó része az eddig szöveg-nehéz oldalt képekkel próbálja feldobni, amely a szakmai vagy érdeklődési körünket immáron vizuálisan is bemutatja.

A fényképek is könnyebben kezelhetőek, hiszen az oldalak lapozgatása helyett elég az oldal aljára tekerni, hogy újabb és újabb képek kerüljenek elő személyes archívumunkból. Barátainkat pedig olyan szempontok alapján is tudjuk szűrni, mint a lakóhelyük vagy hobbijuk.

A felhasználók jelentős részének semmilyen módosítás nem szokott tetszeni – de ugyanezek a felhasználók szoktak a leghangosabban panaszkodni, mikor egy év múltán a Facebook visszacsinálja a módosításokat.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kötelező az új facebook profil – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik