Tech

Matyóföldi diákok online tanórája Brazíliában

Ezzel a nyitánnyal indul az Iskolák versenye a tengernyikaland.hu internetes oldalon.

Rendhagyó helyszínen, Brazíliában lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tard általános iskolájának összevont történelem-földrajz órája, amelyet rajtuk kívül még további kétszáz szerencsés élőben követhet az internet segítségével. A nem mindennapi tanórára magyar idő szerint csütörtökön délután két órakor sor a Tengernyi Kaland elnevezésű valóságjáték keretében.

A különleges óra részesei a tardi Fundametum Iskola diákjai, akik online, élő kapcsolatban beszélhetnek a Brazíliában dolgozó Octopus Tengerészeti Kutatócsoport tagjaival, akik a helyszínről rendhagyó kincstan órát tartanak történelmi, földrajzi ismeretekkel fűszerezve. A tanulók kérdéseket tehetnek fel az Atlanti-óceánon dolgozó kutatóknak, Farkas Viktornak, Jójárt Andrásnak, valamint Schweitzer Szabolcsnak.

A páratlan lehetőséghez Péter István Dániel juttatta az iskola diákjait. A Marosvásárhelyen lakó fiú online jár iskolába. Mint mondta, miközben készült valamelyik órájára, pihenésképpen a Tengernyi Kaland Tapogatózás című játékába kapcsolódott be, így csatlakozott a felfedezőkhöz. Kitartása és kreativitása pedig hozzásegítette, hogy egyéni nyertes legyen.

A nem mindennapi kincskutató óráról filmfelvétel készül, amelyet ezután szabadon elérhet mindenki.

Az október 28-i dátum egyébként ezen túl is fontos fordulópontja a Tengernyi Kaland játéknak, mivel ezen a napon veszi kezdetét az iskolák versenye, amely – akárcsak az egyéni játék – december 4-ig tart.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tengernyi Kaland

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik