Tech

Tekerni egy YouTube videóban?

Az új módszerrel az egérnél is gyorsabban, de főleg pontosabban tudjuk megmondani, mekkora részt ugranánk át a videóban.

Az első három másodpercből kiderült, hogy a haverok által küldött videó mindennél unalmasabb, de illene megnézni? Mindemellett persze egérrel végigkattintgatni a kis piros sávot nagyon macerás. A Google pontosan tudja, hogy ez milyen érzés, úgyhogy kezünkbe adja a megoldást.

Egy bármilyen YouTube videó egyszeri szünetelése után (akár pauzált, akár ismét elindított állapotában) nyomjunk meg egy számot 1-től 9-ig. Függően attól, hogy melyik számot volt kedvünk megnyomni a videó az annak megfelelő pozícióhoz ugrik. Az 1-esnél 10%-hoz, a 2-esnél 20%-hoz és így tovább.

A trükk úgy tűnik, nem működik teljes képernyőre tett videókkal és a régebbi FireFoxok sem emésztik meg rendesen. Ezzel szemben gond nélkül veszik az akadályokat a beillesztett videók is. Az egyetlen korlátozás, hogy nem hagyhatjuk el a videót; illetve, ha elhagyjuk, ismét nyomni kell egy pauzét, hogy a sebészi pontosságú ugrálás ismét működjön.

AJÁNLOTT LINKEK:

The Easiest Way to Skip Ahead In YouTube Videos (Gizmodo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik