Tech

Az Amazon is beszáll az okoskütyübizniszbe

Az e-olvasói után úgy tűnik, táblagépek gyártásába is kezdene. Legalábbis erre utal, hogy hamarosan saját app boltot nyit.

Az már biztosnak tűnik, hogy az androidalapú eszközök alkalmazásainak forgalmazásába kezdene az amazon.com. Egyelőre annyi derült ki – a titoktartási nyilatkozatok ellenére -, hogy a fejlesztők hasonló feltételekkel vehetnek részt és árulhatják termékeiket, mint más boltokban. Lefedettsége várhatóan korlátozódni fog az Egyesült Államok területére (legalábbis kezdetben).

Az előbbiek mellett a keddi nap híre, hogy egy iPad-konkurens is a láthatáron van. A Kindle – ami az Amazon saját gyártmánya még szoftverszinten is – rettentően sikeres, ezért adott esetben számíthatnak az elégedett vásárlók további beruházásaira.

A jövőbeli táblagép egyelőre csak pletyka, azonban ugyanazon forrásoktól származik, amelyek az app boltot is kiszivárogtatták. Ennek fényében valószínűnek tűnik, hogy szemben a Kindle-lel, az új kütyü Android operációs rendszerrel futna, amivel az app bolt számára hajthatna hasznot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik