Tech

YouTube – élő egyenesben

Évek várakozása után a YouTube videomegosztó portálon néhány csatorna az élő közvetítés lehetőségeit teszteli.

Természetesen ebben a privilégiumban csak a YouTube néhány partnere részesült. Név szerint a Next New Network, a Howcast, a Young Hollywood és a Rocketboom. Esetükben az élő közvetítés szó szerinti, hiszen a már korábban feltöltött videók mellett ezen a négy csatornán megadott időpontokban az adás élő egyenesben érkezik a stúdióból a YouTube-on át a nappalinkig.

Ezzel a fejlesztéssel a YouTube olyan honlapok konkurensévé vált, mint a Ustream, a Justin.tv vagy a Livestream. Illetve csak válni fog, hiszen a jelenlegi négycsatornás adás csak hétfőn és kedden érhető el, utána minden visszatér a régi kerékvágásba, amíg a Google kiértékeli az eredményeket.

Érdemes most rákeresni ezekre a csatornákra, hiszen a nagyszabású kísérlet során lejátszott videókat nem larchiválják – legalábbis a YouTube-on nem.

Az új szolgáltatás jövőbeni indítása mellett még az tűnik biztosnak, hogy ez csak a YouTube partner programban részt vevők számára lesz elérhető, a mezei felhasználók bár élvezhetik az élő adást, de saját maguk nem készíthetnek. Egyelőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik