Tech

Netes tévéforradalom kezdődhet

Több szakember már most a kábeltévé haláláról beszél.

A The Wall Street Journal értesülései szerint az online áruház több médiakonszernnel is tárgyalásokat folytat televíziós show-k, filmek és sorozatok sugárzásáról.

Az Amazon kínálatában sorozatepizódok már szerepelnek, ezek 1,99 dollárért vásárolhatók meg. Teljes televíziós kínálatát most indítaná el.

Tervével az internetes áruház az Egyesült Államokban rendkívül népszerű Netflix filmkölcsönző honlap és a Hulu sorozatportál babérjaira tör.

Közben az Apple informatikai óriás sem akar lemaradni az internetes televíziózás versenyében, a cég szeptember 1-én, azaz ma rukkol elő az Apple TV új verziójával. Ehhez a szolgáltatáshoz az iTunes áruházban vásárolhatók meg a sorozatok és a filmek.

A Google birodalomhoz tartozó YouTube videomegosztó portál fizetős tartalmakat tesztel felhasználói körében, és szintén egy online videotéka szerű szolgáltatás elindítását tervezi. A Financial Times című lap szerint a cég jelenleg több hollywoodi stúdióval is tárgyalásokat folytat.

Az internetes televíziózás jelenleg számítógépen, különleges médiabox és játékkonzol révén érhető el.

Az Egyesült Államokban nagy sikere van a szolgáltatásnak, ezért több szakember már most a kábeltelevíziózás haláláról beszél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik