Tech

Viszik az új iPhone-t, mint a cukrot

A több százezer előrendelés miatt készlethiánnyal indult a világpremier.

Készlethiánnyal kezdődött az Apple legújabb, negyedik generációs telefonjának világpremierje. A Japánban, Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban csütörtöktől kapható 4G iPhone-ra egy nap alatt 600 ezer előrendelést regisztráltak.

Az új Apple-kütyüt az időeltolódás miatt elsőként a tokiói vásárlók vehették át. Az előrendeléses és az utcáról betérő vásárlókat külön sorokba állították. A japán fővárosban várakozó ötszáz vásárlóhoz képest Londonban már ezrek álltak sorban a márkakereskedők előtt.

Az Apple és a kaliforniai vállalattal szerződésben álló mobilszolgáltatók korábban jelezték, hogy a rendkívüli érdeklődés miatt készleteik erősen korlátozottak. Ráadásul az Apple szerdán közölte, hogy a fehér változat gyártási problémák miatt július második feléig biztosan nem lesz kapható.

Elemzők szerint a június 26-án záruló negyedévben az Apple az előző és az új modellekkel együtt összesen 8,1 millió darabos iPhone-eladással büszkélkedhet. Ez a mennyiség a következő negyedévben akár 12 millióra is emelkedhet, ha a keresletnek megfelelően a gyártásnak is sikerül felvennie az iramot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik