Tech

Népszerű a Skype for iPhone

Közel 5 millió felhasználó töltötte le a Skype iPhone-hoz készült változatát, amely már 3G hálózaton is működik, nem csak WiFi-n.

A szoftver május végi megjelenése előtt az iPhone-tulajdonosok csak a rövidebb hatósugarú Wi-Fi hálózatokra kapcsolódva használhatták a hagyományos telefonhíváshoz képest jóval olcsóbb netes telefonszoftvert.

Az ingyenes beszélgetést lehetővé tévő szoftver sokaknak azért okoz csalódást, mert az új verzió bejelentésével együtt a cég azt is közölte, hogy jövőre már fizetni kell a 3G-hálózatokon a Skype-felhasználók között bonyolított hívásokért. A Skype több mint 560 millió felhasználója elsősorban azért ezt a szoftvert használja, mert a kezdetektől fogva ingyenesek voltak az egymás közötti beszélgetések.

A hívások után fizetendő pontos összeg egyelőre nem ismert. A vezérigazgató szerint a 3G hálózatokhoz készült speciális fejlesztések miatt kényszerülnek a díjak bevezetésére, miközben a Wi-Fi hálózatokon továbbra is ingyenes marad a szolgáltatást. Az új költségekkel együtt a versenytársakhoz és a mobilhívásokhoz képest még mindig kedvezőbb percdíjakra lehet számítani – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik