Tech

Mobil Facebook, ingyen!

A Facebook 50 mobilszolgáltatóval állapodott meg, hogy az oldal lebutított verzióját adják ingyen, azaz adatforgalmi díjat se számoljanak.

Bár többtízezer ember csatlakozott már ahhoz a Facebook-csoporthoz, amelyik tiltakozik az oldal fizetőssé tétele ellen, a site eddig is ingyenes volt és továbbra is ingyenes lesz. Érdekes módon a csoport referenciája pont az az angol nyelvű cikk, ami cáfolja a híresztelést.

Más szempontból nézve azonban a Facebook, ahogy az összes többi oldal a világon, tényleg fizetős: az internetelérésért minden hónapban kicsengetjük a megfelelő összeget. Ez a mobil-elérésnél hatványozottan jelentkezik, hiszen számos olyan csomag van, amely adatforgalom-alapon számláz, illetve majdnem minden csomag így működik a havi limit elérése után.

A Facebook most 40 ország 50 mobilszolgáltatójával, köztük a magyar T-Mobile-lal egyezett meg, hogy a jövő keddtől 0.facebook.com címen található, szöveges verziója az oldalnak adatforgalmi díj nélkül lesz elérhető. Ezzel még népszerűbb lesz az oldal, amelynek 400 millió felhasználója közül 100 millió már most is mobilon keresztül használja azt.

Ajánlott linkek:

Fizetős Facebook? (Urbanlegends.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik