Tech

Június 4-én indul a 4G Amerikában

A Sprint egyesült államokbeli mobilszolgáltató június 4-től kezdi forgalmazni a HTC EVO készüléket.

Ez egyben azt is jelenti, hogy megindítják a kereskedelmi 4G-szolgáltatást. A Sprint esetében az új, nagysebességű mobilinternetet biztosító hálózat azonban nem az Európában (is) sokat emlegetett LTE, hanem a már eltűntnek hitt WiMax.

A WiMax elvében leginkább a WiFi szolgáltatásra hasonlít, csak annál jóval nagyobb a hatósugara. Évekkel ezelőtt számos helyen a világon szerepelt a tervekben ingyenes internetelérés, WiMax alapokon, azonban ezekből nem nagyon valósult meg semmi.

Maga a készülék Android operációs rendszert futtat, amelyet a hatalmas, 4,3 colos (majdnem 11 centiméter) átmérőjű kapacitív érintőkijelzővel lehet vezérelni. A HTC gyakorlatilag mindent belerakott a készülékbe, amit lehetséges, kiemelendő ezek közül a 8 megapixeles kamera, a 720p videofelvételi képesség és a beépített WiFi hotspot, amellyel a készülék akár 8 eszköznek is képes hozzáférést biztosítani a hálózathoz.

A készülékért a szolgáltatónál 199 dollárt, azaz közel 50 ezer forintot kell kifizetni, valamint természetesen hűséget is kell vállalni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik