Tech

Dell mobilok: nagypályás belépő

Hat mobiltelefon és egy tablet - az eddig igazán csak a PC-piacon ismert Dell igyekszik megvetni a lábát a mobilok közt is.

Az amerikai techblogokon ma reggel úgy tűnt, mintha Dell napot tartanának, minden a világ egyik legnagyobb PC gyártójáról szólt. Nézzük sorrendben, milyen készülékeket várhatunk.

Dell Lightning. 4,1 colos OLED képernyős, csúsztatható telefon, 1GHz-es processzorral. Nagyjából mindent tud, amit egy mobil ma tudhat, amit érdemes kiemelni: gyorsulásmérő, iránytű, QWERTY billentyűzet, FM rádió és Flash támogatás. Mindezt a gyártó Windows Phone 7 rendszerrel igyekszik kihasználni.

Dell Thunder. A kijelző itt is 4,1 colos OLED, minden más belső tulajdonságában valószínűleg megegyezik a Lightning-gal. A legnagyobb különbség, hogy a Thunder nem kapott fizikai billentyűzetet, a fedélzeten pedig az Android 2.1 teljesít szolgálatot.

Dell Aero. 3,5 colos, kapacitív érintőkijelzővel szerelt mobiltelefon. Valószínűleg ez lesz az egyik legolcsóbb, mivel a benne dolgozó processzor egy 624 MHz-en dolgozó példány. 5 megapixeles, kamera, GPS és Flash támogatás, amit érdemes megemlíteni.

Dell Streak. Mobiltelefon? Tablet? Nem lehet pontosan tudni, a lényeg, hogy 5 colos érintőképernyővel rendelkezik, Android 2.1 rendszer van rajta, 5 megapixeles hátsó és VGA első kamera, valamint 3G és WiFi kapcsolat jellemzi még.

Dell Looking Glass 7. Az nVidia Tegra 2 processzorral szerelt Androidos táblagép 7 colos érintőkijelzőt kap, mellé pedig WiFi-t, 3G-t, GPS-t és opcionálisan egy digitális tévévevő modult.

Dell Smoke. Ez a telefon 2,8 colos kijelzővel és QWERTY billentyűzettel érkezik, szintén Android rendszerrel. A többi megegyezik a fentebb említett telefonok felszereltségével.

Dell Flash. Gyakorlatilag megegyezik a Smoke-kal, csak nem kapott fizikai billentyűzetet a készülék, így belefért egy 3,5 colos kijelző. Belül mindkét modellben az új, középkategóriás Qualcomm processzor dolgozik, amely 800MHz sebességű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik