Tech

Okosabb let a GMail

Két újdonsággal gazdagodott a Google ingyenes levelezőszolgáltatása, a GMail.
Kapcsolódó cikkek

A 176 milliós felhasználói tábort magáénak tudható GMail szolgáltatást a Google folyamatosan fejleszti, most két újdonságot jelentett be az erre szolgáló blogban.

Az első a fájlok csatolását könnyíti meg. Eddig csupán úgy lehetett csatolmányt illeszteni a levélbe, hogy a felhasználó azokat levélírás közben feltöltötte egy erre szolgáló párbeszédpanel segítségével. Mostantól, asztali társaihoz hasonlóan, húzd-és-vidd módszerrel is beillesztetők a csatolmányok, csupán rá kell húzni az egérrel a kívánt fájlokat az erre szolgáló területre. A szolgáltatás a HTML5 miatt egyelőre csak Chrome és Firefox 3.6 alatt működik, azonban hamarosan a többi böngészőben is működni fog.

A másik újítás az időpont-egyeztetés lehetősége. Közvetlenül a levél írásakor beilleszthető egy meghívó a levélbe. Amikor a levélíró rákattint a megfelelő gombra, előbb feljön a saját naptára, ahol ellenőrizheti a szabad időpontokat, majd a címzett megadása után a másik fél időbeosztása is látható, feltéve, hogy az megosztotta a levél írójával.

A változások folyamatosan élesednek, így nem mindenkinél lesznek egyből láthatók, ráadásul a magyar felületen rendszerint később jelennek meg, előbb ugyanis le kell fordítani azokat a nyelvünkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik