Szórakozás

Gal Gadotot támadják, miután véleményezte az izraeli-palesztin konfliktust

Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Az Instagramján írt néhány sort a helyzetről.

Újra fellángolt az izraeli-palesztin konfliktus, és úgy tűnik, hét év óta nem volt annyira súlyos a helyzet, mint most. Rakéta- és légitámadások vezethetnek egy újabb háború felé.

Kapcsolódó
Ezért lángolt fel újra az erőszak Izraelben
Mi vezetett oda, hogy Jeruzsálemben és egész Izraelben újra felélénkültek azok a konfliktusok, amik az utóbbi pár évben szinte teljesen elcsendesedtek?

Ennek nyomán szólalt fel a napokban az izraeli Gal Gadot színésznő is, aki Instagram-oldalán írt meglátásairól:

Hazám háborúban áll. Aggódom a családomért, a barátaimért, a népemért. Ez az ördögi kör most már túl régóta tart. Izrael megérdemli, hogy szabad nemzetként éljen. A szomszédaink ugyanígy megérdemlik. Imádkozom az áldozatokért, a családjaikért, azért, hogy véget érhessen ez a lehetetlen ellenségeskedés. Imádkozom, hogy vezetőink közös hangot találjanak, hogy végre nyugodtan élhessünk egymás mellett. Imádkozom a szebb napokért.

Az internetnek ennyi is elég volt, annak ellenére, hogy pártatlannak tűnnek Gadot mondatai. James Kennedy énekes hozzájárult ahhoz, hogy felkapottá váljon a színésznő neve Twitteren:

Gal Gadot téved. Izrael nincs háborúban Palesztinával. Izrael lemészárolja Palesztinát. Újfent.

Egy amerikai újságíró, Ben Norton úgy fogalmazott:

Gal Gadot értelmetlenül imádkozik és küldi gondolatait, miközben az általa támogatott izraeli apartheid rezsim etnikailag tisztogatja a palesztinokat és bombázza Gázát.

Mellettük több újságíró és kommentelő elítélte Gadot nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik