Szórakozás

Idiótának nevezte a volt barátnőjét, miközben részt vett a Capitolium ostromán. A nő erre feldobta őt

Vesztére egyszerre két meggondolatlan dolgot is tett a férfi.

A bírósági iratok szerint egy férfit a volt barátnője dobott fel, miután a nőnek a Capitolium ostroma közben videókat küldött és olyan üzeneteket, amelyekben többek között idiótának nevezi – írta az NPR.

Richard Michetti most kedden több vádpont miatt is a philadelphiai bíróság előtt állhatott. Óvadék nélkül szabadon engedték, de nyomkövetőt raktak rá.

A bíróságra került tízoldalas dokumentumban az áll, hogy Michetti január 5-én és 6-án több üzenetet is küldött a nőnek (akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra), amikben összeesküvés-elméleteket oszt meg, egyebek mellett, hogy a választást elcsalták, és a Capitoliumban tapasztalható kaotikus jelenetekről is beszámolt neki.

Másnap a nő jelentkezett a hatóságoknál, és ellátta őket képekkel, videókkal, szöveges üzenetekkel, amiket a férfi küldött neki.

Ha nem látod, hogy elcsalták a választást, akkor te egy idióta vagy

– írta egy üzenetében Michetti a nőnek, aki vitázott vele, mert szerinte semmi ilyenről nincs szó. A január 6-i üzenet csak pár perccel korábbi, mint mikor Donald Trump akkor még elnök újból azzal a váddal állt elő a Twitterén, hogy a választást elcsalták. A nő érvei nem hatották meg a férfit, a későbbi üzeneteiben is arról ír, hogy mindenki tud a csalásról, hogy a levélszavazatokkal könnyű visszaélni, és ők csak ki akarják vizsgáltatni a választást.

Michetti olyan videókat is küldött a nőnek, ahol a Capitolium gyepén áll, majd olyanokat is, amikor már bent az épületben. Azt is írta, hogy megrohamozták az épületet, és gázspray-vel próbálják visszatartani őket a rendőrök.

Az öt halálos áldozattal járó ostrom résztvevőiről az FBI képeket közölt, ezeken is megtalálható a férfi. Ő egy abból a több mint 250 emberből, akik ellen az ostrom miatt eljárás indult. Hétfőn kell legközelebb megjelennie a washingtoni bíróságon, online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik