Szórakozás

Így lett Hannah Montanából lázadó drogos, majd békére lelt pánszexuális

Miley Cyrus 25 éves lett, vagyis még mindig rettenetesen fiatal, ehhez képest viszont legalább annyi botrány fűződik a nevéhez, mint mondjuk a közel hatvanéves Madonnáéhoz. Miley Cyrus színésznőként kezdte egy nagy adag cukiskodással, folytatta egy nagy sor nyelvnyújtogatással és vetkőzéssel, majd látványosan békére lelt. Pedig elég messze van még a nyugdíjas kortól.

Az 1992. november 23-án született Miley Cyrus 2006-ban kapta meg a Disney Hannah Montana című sorozatának főszerepét, vagyis az énekesnő nevét igazából csak nem sokkal több mint tíz éve ismeri a világ. Persze nem is teljesen a semmiből építette fel karrierjét, hisz apja, Billy Ray Cyrus híres country-énekes, keresztanyja pedig Dolly Parton. Hannah Montanaként Miley Cyrus nagyon hamar igazi tinibálvány lett, a helyzetet pedig nem is nagyon tudta kezelni, ami nem csoda, hisz alig 11 évesen választották ki a sorozat főszerepére, és még akkor is csak 14 volt, amikor a Disney elindította a sorozatot saját csatornáján. Nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy az összeomlás szélén állt, amiért a rajongók teljesen összemosták a Disney-karaktert az ő személyével, és mindenki azt hitte, ő tényleg Hannah Montana. A helyzeten csak rontott az, amikor nem csak Montanaként, de Miley Cyrusként is turnézni kezdett.

Miley Cyrus bevallotta: lelkileg tönkretette Hannah Montana
Az énekes közel volt a teljes összeroppanáshoz.

A Miley Cyrus életét behálózó botrányok pedig már ekkor elkezdődtek.

Miley Cyrus meztelenül pózolt, egy a Vanity Fair számára készült fényképen.

Pontosabban Annie Leibovitz úgy fotózta le az énekesnőt, hogy annak mellét csak egy lepedő takarta. Mindebből pedig azért lett botrány, mert Miley Cyrus akkoriban mindössze 15 éves volt.

A cuki Disney-korszakot nagyon hamar leváltotta egy lázadó és magamutogató időszakra, ami évekig tartott, és ami alatt egy életre elegendő botrányt halmozott fel. Miley Cyrus sorra adta ki albumait, illetve a toplisták élére került dalait, ennek köszönhetően pedig hirtelen már az egész világ ismerte, de nem mint Hannah Montanát, hanem mint Miley Cyrust. Azt a Miley Cyrust, akiről 18 évesen egy olyan videó került nyilvánosságra, hogy füvet szív egy bongból. Ebben az időben jött össze – először – Liam Hemsworth-szel is, akivel azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de együtt vannak.

2011-ben, miután a Hannah Montana sorozatnak vége lett, Miley Cyrus bejelentette, hogy színésznőként folytatja tovább, és bár kapott is pár szerepet, a legtöbb elég nagy bukás lett, így otthagyva Hollywoodot, inkább visszatért az albumok gyártásához. 2012-ben rövidre vágatta haját, és ezzel egy új korszak kezdődött. Hátrahagyva a hosszú barnahajú, disney-s cukiságot, Miley Cyrus lázadni kezdett, és egyre többet vetkőzött, a korábbiakhoz képest pedig erősen eltérő stílust mutatott be nem csak zenéjében, de a színpadi performanszokban is.

Hirtelen Miley Cyrus lett az a lány, akitől a szülők a gimiben óva intenék a gyerekeiket.

Szinte nem volt olyan hét, hogy ne jelent volna meg egy meztelen, vagy túl sokat mutató képsorozat az énekesnőről valami magazinban, vagy az Instagramján. Cyrus gyakorlatilag hobbi szinten mutogatta mellbimbóját, és többször láthattuk a meztelen testét, mint saját magunkat otthon a tükörben. Nehéz eldönteni, hogy a Terry Richardson által készített fotósorozat, vagy az volt a keményebb, amikor 2013-ban az MTV VMA-n Robin Thicke előtt rázta a fenekét egy testszínű, latex bugyiban. Esetleg az, amikor szintén 2013-ban az MTV Amszterdamban tartott európai díjátadóján köszönőbeszéde közben gyújtott rá egy jointra.

via GIPHY

2014-ben leginkább arról szólt az élete, hogy szereti a füvet – legalábbis a vele készült interjúkban ezt hangoztatta előszeretettel, és akkoriban Instagramja is csak erről szólt. Miley Cyrus szívott, szívott, meg szívott is egy kicsit, és ez volt ő. 2017-re viszont felhagyott a függőségeivel és a vetkőzéssel is, és egy csapásra békére lelt hippivé vált, aki új albumának debütáló számához készült videóklipben is virágok közt ugrál.

Annyira megtalálta a nyugalmat, hogy még arra is sikerült ráébrednie, hogy ő valójában pánszexuális. A Variety magazinnak ki is fejtette mindezt egy interjúban.

Annak ellenére, hogy nagyon másnak tűnök és az emberek nem semleges neműként látnak engem, én annak érzem magam. Nagyon is annak. Ezért van az, hogy nem érzem magam heteroszexuálisnak és melegnek sem. […] Egész életemben értetlenül álltam a saját nemem és szexualitásom előtt. Mindig is utáltam a biszexuális szót, mert ez beskatulyázott. Soha nem gondoltam úgy senkire, hogy ő fiú vagy lány. Ötödik vagy hatodik osztályban kezdett felnyílni a szemem.

Azért a biztonság kedvéért ebben a nagy nyugalomban is sikerült levetkőznie David LaChapelle kérésére, de ez a fotó a korábbi vetkőzéseihez képest pár fokkal azért ízlésesebbre sikerült. Már amennyiben ízlésesnek lehet nevezni egy zárkában(?), cseresznyefavirágok közt repkedő, szivárványszínű lepkenőt. És bár tervei közt az szerepel, hogy mérsékeltebb életet folytat majd, nagyon valószínű, hogy továbbra is sokszor látjuk majd meztelen testét, ugyanis

meggyőződése szerint abban semmi szexualizálás nincs, ha a mellbimbóit megmutatja. Számára ugyanis ez nem jelent semmit. Más meg kit érdekel.

Amiket eddig nem tudtál Miley Cyrusról

  • Miley Cyrus eredetileg Destiny Hope Cyrus néven született.
  • 2008-ban változtatta meg hivatalosan is a nevét Miley Cyrusra, gyerekkori beceneve, a Smiley után.
  • Kirúgták egy evangélikus magániskolából, két verzió is létezik, hogy miért: az egyik szerint ellopta az egyik tanár rollerét, a másik szerint pedig azért, mert elmondta az osztálytársainak, mi az a francia csók.
  • Hasonlóan városi legendának tűnik az is, hogy gyerekkorában a szintén énekes apja azért fizetett neki, hogy a turnék során összeszedje a színpadra a rajongók által dobált melltartókat és bugyikat.
  • Balkezes, de az apja megtanította jobbkézzel írni.
  • Az első nagy mozifilm, amiben szerepelt, Tim Burton Nagy hala volt.
  • 2009-ben, alig 17 évesen már életrajzi regényt adott ki.
  • Nem sokon múlt, hogy 2013-ban ő legyen az év embere a Time címlapján.

Kiemelt kép: Getty Images/Rich Fury

Ajánlott videó

Olvasói sztorik