Szórakozás

„A korombeli nők hidegen hagynak, mert sok a betegségük”

Akárhány éves is legyen valaki, és akárhány éves társat is keres magának, a hol a legnagyobb kérdés. Olvasónk, az 51 éves Győző írt nekünk a Sugar daddy vagy megértő társ című cikkre reagálva, ő társat keres egy nála fiatalabb nő személyében. Amennyiben hozzáfűznivalód van, kérdeznél vagy csak véleményt írnál, küldd el nekünk az Így jártam blog igyjartam@24.hu email címére.
Sugar daddy vagy megértő társ: mit keres egy fiatal nő egy idősebb férfiban?
Nem minden fiatal lány aranyásó, azonban sokan közülük elvált szülők gyereke, akit elhagyott az apja gyerekkorában.

Egyelőre csak férfiak írtak a fiatal lány idősebb férfi témában, nagyon szívesen olvasnánk egy fiatal lány tapasztalát is arról, miért kedvelik a náluk tíz-tizenöt évvel idősebb pasikat. Újabb olvasói levelet közlünk, az 51 éves Győző osztotta meg velünk, mi a baja a korabeli nőkkel. Valószínűleg sokakat kiakaszt majd a véleménye, és ezzel kapcsolatban is várjuk az olvasói leveleket, lehet ellenkezni és egyetérteni olvasónkkal.

51 éves vagyok, Győzőnek hívnak, Budapesten élek, a témához szeretnék szólni, mivel engem különösen érint. Már hetedik éve elvált vagyok, gyakorlatilag senkim sincs, hiába próbálok ismerkedni több szálon is. Ha tehetem, eljárok zenés helyekre egyedül, de van, hogy barátokkal. Az az igazság, hogy a korban fiatalabb hölgyeket keresem, és szerintem a visszajelzések alapján ők is engem. A korombeliek és az idősebbek hidegen hagynak, mert a sok betegségük, vagy a kivagyiságukon kívül más témájuk nincs. Persze vannak kivételek! Nem minden a pénz, a vagyon. Igen a szeretet és a sok-sok egyéb tényező is fontos.

Hol lehet fiatalabb nőkkel ismerkedni?

Az ismerkedés annak ellenére nehéz feladat, hogy jóval több felületet biztosít a korszak erre, mint dédanyáink vagy akár a szüleink idején. Olvasónk, Győző gondja, hogy nem talál magának társat a válása után, az ötvenes korosztályban jellemző probléma. Azoknál, akik már elváltak és már a gyerekek felnőttek, egyértelmű, hogy felmerül a társ igénye, senki nem úgy tervezi az életét, hogy egyedül hal meg. A legnagyobb kérdés a hol, azaz hogy hol lehet a legnormálisabb körülmények közt olyan emberre bukkanni, aki alkalmas lehet társnak. Bár sokan azt hiszik, hogy kocsmákban könnyű ismerkedni, valójában jó társat nehéz olyan helyen találni, ahol a legfőbb választási szempont a külső. Ez az internetes társkeresésre is igaz, hiszen a profilkép alapján döntjük el, jobbra vagy balra húzzuk az illetőt a Tinderen.

Az ismerkedés legsikeresebb helyszíne egyértelműen a hobbihoz kapcsolódó helyszín lehet. Ha a hobbinkon keresztül igyekszünk ismerkedni, akkor jó eséllyel könnyedebben fogunk beszélgetni idegenekkel, biztos, hogy akad közös téma és az ismerkedés első bénázós mondatait máris átugrottuk. 

Ha valaki sokat sportol, mindenképpen járjon el olyan eseményekre, ahol alkalma nyílik arra, hogy a hobbijáról beszélgessen az ellenkező neműekkel. Ha egyedül szeret úszni, akkor ne csak egyedül tegye, hanem keressen olyan csoportokat a Facebookon például, ahol erről beszélgethet, akikhez csapódhat, akikkel spontán versenyezhetnek egymással. Az úszóversenyek jó eseménynek tűnnek az ismerkedésre.

A zene a másik olyan hobbi, amin keresztül könnyen lehet ismerkedni a sport mellett. A koncertek máris szűrik a zenei ízlést, jó eséllyel a bárpultnál kevésbé lesz hangos a zene, és máris lehet beszélgetni arról, amit éppen megtapasztalunk a koncerten. A legrosszabb helyzetben azok vannak, akiknek a munkájuk és a hobbijuk is az, hogy a számítógép előtt ülnek, a szemtől szembeni beszélgetések, a másik hangjának, illatának megismerése nagyon kell a jó választáshoz.

Természetesen nem kizárt, hogy pusztán amiatt legyünk szerelmesek valakibe, ahogyan ír, még úgyis, hogy soha nem találkozunk, de ez a fajta szerelem ritkán vezet a kiegyensúlyozott és harmonikus párkapcsolathoz. Akár fiatalabbat, akár idősebb partnert keresünk, a hobbin keresztül sikeresebb lehet a társkeresés. A munkahelyet szándékosan hagytam el a felsorolásból, bár tény, hogy lehet a munkahelyi kapcsolatokból is szerelem, házasság, életre szóló boldogság, de jóval komplikáltabb szituációkat teremt a helyzet, mint amit a hobbin keresztül megélhetünk.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik