Szórakozás

Ellen Page vallomása: „Meg kellene dugnod, hogy rájöjjön, leszbikus!”

Az Juno, az Eredet és X-Men filmek sztárja, Ellen Page nyíltan vállalja saját szexualitását, ám ez nem volt mindig így. A színésznő Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amelyben először vallott arról, hogy egy rendező miképp kényszerítette bele egy olyan előbújásra, amelyre még nem állt készen.

A Pletykafészek sztárja tagadja a szexuális zaklatás vádját
Abban reménykedik, hogy neve minél előbb tisztázódik.

Page Brett Ratnerről ír a bejegyzésben, aki gyakorlatilag egy egész stáb előtt alázta meg azzal, hogy azt tanácsolta egy másik nőnek, feküdjön le a színésznővel, aki így talán rájön saját másságára.

 

“You should fuck her to make her realize she’s gay.” He said this about me during a cast and crew “meet and greet”…

Közzétette: Ellen Page – 2017. november 10.

Meg kellene dugnod, hogy rájöjjön, leszbikus.” Mondta rólam az egész stáb előtt mielőtt elkezdtük a forgatást. Ránézett egy mellettem álló 10 évvel idősebb nőre rámutatott és azt mondta. “Meg kellene dugnod, hogy rájöjjön, leszbikus. 18 éves voltam. Ő volt a film rendezője, Brett Ratner.

– írta a színésznő, aki akkoriban még nem nem tudott saját szexualitásáról beszélni és aki bejegyzésében nem csak erről az egy esetről ír:

Amikor tizenhat éves voltam, az egyik rendező elvitt vacsorázni. Fogdosni kezdte a lábamat az asztal alatt, majd azt mondta “Neked kell megtenned a lépést, én nem tehetem.”

Egy hónappal később pedig egy másik rendező kérte meg arra, hogy feküdjön le egy férfival, amiről később be kellett volna számolni. A színésznő ezt sem tette meg.

Zaklatással vádolja a Mad Men alkotóját a sorozat volt forgatókönyvírója
Kater Gordon és Matthew Weiner évekkel ezelőtt együtt dolgoztak a nagy sikerré vált drámasorozaton.

Page úgy érzi, hogy ezek a férfiak – köztük például az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is – birodalmaikkal azt akarják elérni, hogy a nők tehetetlennek és bizonytalannak érezzék magukat, olyannak, akik tartoznak a férfiaknak.

Azt akarom, hogy ezek a férfiak szembenézzenek azzal, amit tettek. Azt akarom, hogy ne legyen erejük. Azt akarom, hogy üljenek le és gondolják végig, hogy mik lennének az ügyvédeik, a millióik és a díszes autóik nélkül

– írja a bejegyzés végen a színésznő.

A posztban említést tesz, a szintén szexuális zaklatással megvádolt Bill Cosby-ról és Roman Polanskiról is, illetve Woody Allennel közös munkájáról pedig azt írja, hogy karrierje során azt filmet bánta meg a legjobban.

A közelmúltbeli szexuális zaklatásokról bővebben itt olvashat.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: Getty Images/Paul Morigi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik