Szórakozás

A U2 kapja az MTV EMA Global Icon díját

Minden a zenéről szól ezen a héten Londonban. A szerdán kezdődő MTV Music Week keretében koncertek egész sorozatát rendezik meg az angol fővárosban, melynek záróakkordjaként, szombaton, a Trafalgar Square-en felállított MTV World Stage-en olyan szupersztárok készítik elő a hangulatot a másnapi MTV Europe Music Awards díjátadóra, mint David Guetta, Charli XCX és French Montana. Az egyórás koncert során elhangzik majd a trió vadonatúj száma, a Dirty Sexy Money is.

A sztár DJ mellett szintén élőben láthatják, hallhatják a résztvevők szombaton a legendás rockzenekart, a U2-t is, akik idén nem csak fellépőként lesznek jelen az MTV Europe Music Awards-on, de a csatorna díjazza is a banda több mint 40 éves munkásságát. A Global Icon díjjal a U2 olyan előadók sorához csatlakozik, mint a Green Day (2016), a Duran Duran (2015), Ozzy Osbourne (2014), Eminem (2013), Whitney Houston (2012), a Queen (2011) és a Bon Jovi (2010).

A U2 zenei, popkulturális és társadalmi jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Több mint négy évtizeden át szórakoztatták és inspirálták a rajongókat a világ minden táján, így megtiszteltetés számunkra, hogy bejelenthetjük, hogy idén a U2 kapja a Global Icon díjat. A zenekar fellépése a legendás Trafalgar Square-en felejthetetlen nyitánya lesz az idei MTV EMA-nek

– mondta Bruce Gillmer, a Viacom Global Entertainment Group Előadói Kapcsolatokért és Zenéért felelős osztályának vezetője.

(Kiemelt kép: Anton Corbijn)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik