Szórakozás

Negyvencentis Mikulás-szakállal, és vadiúj FRAKTA táskával jött ki az IKEA karácsonyra

Negyvencentis Mikulás-szakállal, és vadiúj FRAKTA táskával jött ki az IKEA karácsonyra

Szerda délelőtt érkezett meg a svéd bútorlánc üzleteibe az ünnepi kollekció, és debütáltak a Hay-jel közös dizájntermékek is, köztük az idén 30 éves ikonikus bevásárlótáska, ami elég erős ráncfelvarráson esett át. Vigyázat, felkavaró képek következnek! <3

Az IKEA 2017-es VINTER kollekcióját idén Izland szépsége ihletette: a szigetország hűvös, magaspartokkal csipkézett domborzata, a vulkáni hamu füstös árnyalatai és a kristályos formákkal tarkított hófödte téli táj.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Az ünnepi hangulatért, ahogy a skandinávoktól már megszokhattuk, nem az émelyítő giccs, a színes girlandok vagy a vakító csillogás felelnek. Minden darab letisztult, az anyagok természetesek, a piros mellett a szürke, a jégkék, a fehér és a fekete színek dominálnak, tökéletesen megvalósul a kevesebb, több elve. A tárgyakon a hagyományos skandináv lakberendezési stílus egy kis modern felhanggal kiegészülve köszön vissza.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Az IKEA idén úgy alkotta meg a karácsonyi vonalat, hogy a dekorációs elemek és használati tárgyak szavatossági ideje túlnyúlik Michael Buble dalain.

Nem az a cél, hogy telezsúfoljuk a lakást rénszarvasokkal, angyalkákkal és hópelyhekkel, majd január másodikán mindent dobozba pakoljunk és eltegyük 2018 decemberére. A lakás téliesített hangulata tavaszig bőven kitart, egyes tárgyak pedig egész évben aktuálisak maradnak.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Például a nyers színű, egyszerű vonalvezetésű étkészlet, aminek felületén a tradicionális skandináv kötésminta struktúrája köszön vissza. A monokróm tányérok és poharak olyannyira visszafogottak, hogy a húsvéti tálaláshoz is kitűnő alapnak bizonyulnak, de a pohárból lehet váza, a kistányérból pedig dekortál a nappaliban.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Ezen a ponton érdemes szólni az bútorlánc konyhai segédeszközeiről, ebből ugyanis hatalmas a választék. Az idén nagy hangsúlyt fektettek a házi készítésű édességekre, így kis túlzással nem létezik olyan forma, sütikiszúró, vagy cukrászati dekorációs cucc, ami a svéd bútorüzletben hiánycikk, és elengedhetetlen a karácsonyi ünnepléshez.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Két kedvenc apróságot emelnénk ki az ünnepi felhozatalból.

  • A felnőtt szíveket is megdobogtató bájos erdei állatfigurákat, amik felbukkannak  a dekorációs elemekben, a fényforrásokban, a konyhai kiegészítőkben és a csomagolóanyagok között is.
  • Valamint az ezerféle mikulás figurát, köztük a csaknem negyvencentis szakálló télapófejet, amit a karácsonyfa ágaira lehet akasztani. Bizarrul hangzik, de szörnyen vicces hatást kelt.
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

A karácsonyi kollekció mellett októberben debütált a IKEA áruházakban a svéd bútorlánc és a dán lakberendező páros által alapított HAY dizájncsoport együttműködéséből született YPPERLIG kollekció is. A termékújdonságok ízig-vérig tükrözik a skandináv minimalizmust, melyet a két márka tervezői természetes alapanyagokkal, egyszerű formákkal és izgalmas hideg árnyalatokkal igyekeztek még inkább hangsúlyozni.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Az együttműködés kétségtelenül az egyik legnagyobb nyertese az ikonikus FRAKTA táska, ami idén 30 év után teljesen megújult.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Olvasói sztorik