Szórakozás

Jennifer Lawrence-t arra kényszerítették, hogy álljon meztelenül egy sorba öt másik nővel együtt

Október elején bombaként robbant a hír, hogy az a filmmogult, Harvey Winsteint szexuális zaklatással vádolják. A férfi évtizedeken keresztül molesztálta női munkatársait, köztük olyan nagy neveket, mint például Angelina Jolie.

Björk szexuális zaklatással vádolja Lars von Triert
Az énekesnő szerint a rendező evidensnek tartotta, hogy fogdoshatja a színésznőket, és ócska szexuális ajánlatokat tehet nekik.

A botrány kirobbanása óta sorra bújnak elő a színésznők, akiket karrierjük során valamilyen formában ért szexuális megaláztatás. Jennifer Lawrence az október 17-én megtartott Elle Women in Hollywood elnevezésű eseményen mesélt először arról, hogy milyen dolgokat kértek tőle karrierje legelején, amiről Carly Mallenbaum az USA Today egyik újságírója Twitteren meg is osztott egy videót.

Azt mondta nekem egy producer, hogy fogyjak két héten belül 7 kilót. Az egyik lányt előttem már kis is rúgták, csak azért mert nem tudott gyorsan eleget fogyni. Ugyanebben az időszakban egy női producer arra kényszerített, hogy álljak meztelenül egy sorba öt másik lánnyal, akik sokkal vékonyabbak voltak, mint én

– mesélte Lawrence, aki azt is hozzátette, hogy ugyanez a női producer azt tanácsolta neki, hogy használja inspirációként saját meztelen képeit a megfelelő fogyás érdekében.

A színésznő ugyan megpróbálta elpanaszolni a dolgot és segítséget kérni egy másik producertől, de ekkor sem a megfelelő választ kapta:

Nem értem, hogy miért gondolja mindenki azt, hogy kövér vagy. Én lefeküdnék veled

– hangzott a válasz a producertől.

A színésznő most már látja, hogy akkoriban csapdába esett és szerinte egy jobb világban mindenkit ugyanazzal a tisztelettel kezelnének, de addig amíg ez nem történik meg ő minden olyan nő és férfi helyett fel fog szólalni, akik úgy érzik, nem tudják megvédeni saját magukat.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik