Szórakozás

Ennél mázlistább lottónyertes már nem lesz

Egy 68 éves férfi több milliárd forintnak megfelelő lottónyereményt nyert és nem is tudott róla.

Valószínűleg sokan hazánkban is megszokásból lottóznak, hetente vásárolják a szelvényeket és nem mindig rögtön, a számok kihúzása után csekkolják, vajon nyert-e a szelvényük, hanem csak idővel. Pont ugyanez történt a 68 esztendős, New York-i Jimmie Smith-szel is, aki 24,1 millió dollárt, vagyis nagyjából 6,2 milliárd forintot nyert a lottón és nagyon sokáig nem is tudott erről.

A férfi egész konkrétan két nappal a lejárta előtt fedezte fel a szelvényt. Jimmie Smith a CNN szerint az egyik régi inge zsebében gyűjtötte a még le nem csekkolt szelvényt. Mint mondta:

Mindig azt mondogattam magamnak, majd megnézem őket, ha lesz egy kis időm.

A férfi talán még tovább halogatta volna a dolgot, ha nincs a lottótársaság tévészpotja, amely azt tanácsolta, hogy mindenki nézzen szét zsebeiben, kesztyűtartójában és egyéb helyeken, hátha valahonnan előkerül az a szelvény, amely a tavalyi év egyik legnagyobb rekordnyereményét tartalmazó számokat rejti.

A férfi a lehető legjobbkor nézte meg, hogy az ő szelvényén vannak az 5, 12, 13, 22, 25 és 35-ös számok, ugyanis a 2016. május 25-én váltott jegyet 2017. május 23-án fedezte fel, vagyis két nappal annak lejárta előtt.

A kétgyermekes nyugalmazott biztonsági tisztviselő a mesés összeget nem egy tételben vette fel, hanem a 26 év alatt való kifizetést választotta.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik