Szórakozás

Újabb részletek Papadimitriu Athina lányának szexuális zaklatásáról

Az egyetem nem akarja kommentálni a történteket.

A Blikknek a színésznő azt mondta, nemcsak a Színház- és Filmművészeti Egyetemre felvételiző lánya, hanem ő is mai napig hatása alatt van a történetnek, amit felháborítónak, megengedhetetlennek tart.

Régóta bevett szokás, hogy valamilyen bekiabálással, lökdöséssel a felsőbb éves hallgatók megzavarják az éppen a szövegüket mondó felvételizőket. Réka már a második körös felvételin vett részt, eléggé izgult, egy Shakes­peare-monológgal készült, amikor egy lány, anélkül, hogy Rékától erre engedélyt kért volna, a színpadra ugrott, és simogatni, csókolgatni kezdte a gyermekemet. A lányom teljesen lefagyott, természetesen nem volt képes folytatni az előadását.

Papadimitriu Athina az RTL Klub Reggeli című műsorában mesélt először a történtekről, miután szóba került a Hollywoodot izgalomban tartó Harvey Weinstein-ügy.

A színésznő az eset után az intézmény rektorához fordult, aki megígérte, kivizsgáltatja az esetet. A Blikk megkérdezte a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, mennyire bevett szokás, hogy hasonló inzultus éri a felvételizőket, de az iskola vezetése nem kívánta kommentálni a május 20-án történteket.

Sem Papadimitriu Athina, sem a lánya nem tett feljelentést a rendőrségen

– válaszolta a lap érdeklődésére az egyetem kommunikációs irodájának vezetője, Spilák Klára.

Mindez azért meglepő, mert korábban a 24.hu is kereste az egyetemet. Lapunknak azt  válaszolták, ők is a sajtóból értesültek Papadimitriu Athina állításában foglaltakról, ennek alapján vizsgálatot indítanak és az eredményről tájékoztatást küld majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik