Szórakozás

Donna Karan belebukhat a Weinstein-ügybe

Donna Karan márkája az utóbbi időben nem megy túl jól, már a Weinstein-botrány előtt is erősen megkopott a fénye. Azonban mióta Karan Weinstein mellett foglalt állást, a divatház kereskedelmi elemzései egyre rosszabb eredményeket mutatnak.

Úgy tűnik, hatalmas öngól volt Karan kijelentése, miszerint a nők azzal, ahogy öltöznek és viselkednek, szinte felhívást küldenek a férfiaknak zaklatásra. A márka korábbi vezetője az alábbiakat nyilatkozta a New York Times-nak:

Ez nem Harvey Weinsteinről szól. Ha körbenézel a világban, és látod, hogyan öltözködnek a nők és mire hívják fel a férfiakat a megjelenésükkel, elgondolkodsz. Mit akarnak elérni? Bajt.

Nem kellett sok idő, hogy a hírességek sorra elkezdjenek reagálni a nyilatkozatra: Mia Farrow, Megyn Kelly és Rose McGowen hamarosan megírták, hogy nem vásárolnak többé Donna Karannál. Azóta petíció is indult, a kitűzött tízezer aláírás pedig cikkünk írásakor már meg is van. Ebben arra kérik a Nordstromot, hogy csökkentse a DKNY-termékek forgalmazását.

Ribancozzák Chrissy Teigent, amiért egy napig nem tweetel
Sztárok bojkottálták a Twittert Weinstein szexuális zaklatási ügye miatt.

A Donna Karan International vállalat részvényeinek értéke 10%-ot zuhant múlt hét óta. Paula Rosenblum, a cég ügyvezető partnere elismerte, hogy Karan hatalmasat hibázott, és valószínűleg ezzel a lépésével tönkretette a vállalatot. Azóta Karan bocsánatot kért, és azzal védekezett, hogy kontextuson kívül értelmezték a kijelentését.

Úgy gondolom, hogy a szexuális erőszak NEM elfogadható, és ez egy olyan tény, mely minden esetre vonatkozik, egyénre való tekintet nélkül. Igazán sajnálom, ha bárkit megsértettem, aki valaha erőszak áldozata volt.

A jelenlegi vezetők nem félnek nagy visszaeséstől, azt gondolják, hogy az emberek idővel megbocsájtják majd Donna Karan ballépését, akinek egyébként papíron már amúgy sem sok köze van a céghez.

A Harvey Weinstein-történethez kapcsolódó cikkeink itt olvashatóak.

Kiemelt fotó: gettyimages/Paul Archuleta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik