Szórakozás

Ambrus Attila celebbé lett bűnöző. Helyes ez?

50. születésnapját ünnepelte szombaton Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült exbankrabló, aki a jeles napon egy bankrablás tematikájú tortaműalkotást posztolt a Facebook oldalára. Ennek kapcsán az ATV vasárnap este adásba kerülő  #Bochkor című műsorában Hargitai Beával, Hajdú Péterrel, Dombóvári Istvánnal és Sváby Andrással beszélgetett a műsor házigazdája.

Bochkor arról kérdezte vendégeit, hogy mit gondolnak a tortáról, az egész Viszkis jelenségről, illetve mennyire illendő azzal “befutni”, hogy valaki régebben köztörvényes bűnözőként lett ismert.

És a finom torta még közelebbről…

Közzétette: Ambrus Attila Kerámia – 2017. október 7.

Kiderült, hogy Hargitai Bea kifejezetten szurkolt neki akkoriban, hiszen nem embert ölt, “csak” bankot rabolt.

Nagyon sok minden bűncselekménynek számít, mégis csináljuk

– árulta el magát az egykori Playboy-sztár. Azért valószínűleg nem a bankrablást értette ez alatt. A többiek viszont, bár szimpatizáltak vele, nem szurkoltak neki, hisz mégiscsak egy bűnözőről beszélünk. Sváby András készített vele interjút, még mikor a börtönben ült, és kifejezetten ijesztő jelenségnek írta le a találkozást.

Amikor beléptem a cellába, azonnal felpattant, mint akiben még benne van a támadási ösztön.

Hajdú elmesélte, hogy egy alkalommal, mikor Ambrus a levegőbe lőtt, egy jelen lévő alkalmazott mellett süvített el a golyó, és a nőt fél évig a pszichiátrián kellett kezelni az őt ért sokk miatt. Így bármennyire is ügyelt rá, hogy emberi életben ne tegyen kárt, mégis voltak, akiknek súlyos lelki sebeket okozott.

Egyszer én is összefutottam vele egy cukrászdában. Vicces volt, úgy köszöntünk egymásnak, mint két átlagos ismert ember.

– teszi hozzá Bochkor.

És mit rendelt? Rácsos linzert?

– csapja le a “poént” Dombóvári.

Abban viszont mindannyian egyetértettek, hogy Ambrus leülte az őt megillető büntetést, most már nincs miért bántani, tiszta lappal indíthat. Bár Dombóvári szerint az élet más területein is jól szerepelt volna, amivel nem sérti a BTK-t. Az viszont, hogy a “celebséget” felhasználja jelenlegi boldogulására, senki szerint sem akkora bűn.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik