Szórakozás

Megszólalt a fekete modell a Dove-reklámból

Mint megírtuk, a Dove bocsánatot kért, miután egy új facebookos reklámja azt ábrázolta, ahogy egy fekete nő leveszi a barna pólóját, s így egy fehér nővé változik.

A cég azóta eltávolította a zavarbaejtően rasszista hirdetést, de az internet nem felejt. Itt találja a lényegét:

Most a Dove-reklámban szereplő színesbőrű modell, a nigériai származású Lola Ogunyemi is megszólalt a történtekkel kapcsolatban.

Azt a lehetőséget, hogy képviselhetem a sötét bőrű nővéreimet egy globális szépségipari márkánál, úgy éreztem, tökéletes módja annak, hogy emlékeztessem a világot, hogy itt vagyunk, gyönyörűek vagyunk, és ami még fontosabb, értékeljük. Aztán egy reggel felébredtem egy barátomtól érkező üzenetre, és azt kérdezte, vajon az a nő, akit látott, tényleg én voltam-e. Felmentem az internetre, és láttam, hogy bár nem állt szándékomban, egy rasszista reklám szereplője vagyok.

– idézi a jezabel.com Ogunyemit, aki nem érzi magát áldozatnak.

Ennyire nem lehet nehéz nem rasszista reklámot csinálni
Az egész világ felháborodott a Dove legújabb húzásán, pedig a jelenség közel sem új keletű, és szinte érthetetlen, miért rúgnak ekkora öngólt a cégek.

Bár egyetértek a Dove válaszaival, hogy elnézést kérnek az esetleges kellemetlenségekért, meg tudták védeni kreatív látásmódjukat, és azt is, hogy miért illesztettek bele engem a kampányukba sötét bőrű nőként. Én nem egy szépségkampány néma áldozata vagyok. Erős vagyok, gyönyörű vagyok, és nem vagyok kitörölve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik