Szórakozás

Benkő László tudatosan zárta ki a halál gondolatát

Benko-Laszlo(17c3869a-3c4b-4252-a9a7-aaeb29c6a5cd)(430x286).jpg (Array)
Benko-Laszlo(17c3869a-3c4b-4252-a9a7-aaeb29c6a5cd)(430x286).jpg (Array)

Még május közepén került kórházba az Omega együttes legendás billentyűse és zeneszerzője Benkő László, akinek betegségéről később kiderült, hogy rosszindatú májdaganat. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész a Storynak adott interjújában mesélt betegségéről és arról, hogy hogyan érzi magát mostanában.

Benkő László: Érzem a törődést, hogy nem hagynak egyedül
Kemoterápiája alatt sem lassít az Omega billenytűse.

Benkő betegsége ellenére mindössze egyetlen koncertet hagyott ki, hiszen ragaszkodott hozzá, hogy ő csak a színpadon érzi jól magát, ráadásul betegsége legelején abban bízott, hogy daganata jóindulatú. Azóta kórral járó tünetek, illetve a kezelés megviselte a zenészt, de állítja egyre jobban:

Jól vagyok, és most már az orvosaim is azzal biztatnak: meg fogok gyógyulni.

– mesélte Benkő, aki azt is elárulta, hogy most már csak egy dolog zavarja, ami a kezeléssel együtt járó bőrviszketés.

Ahogy leküzdöttem a félelmemet, úgy lettem egyre jobban. Tudatosan kizártam a fejemből a halál gondolatát. Végrendeletet sem vagyok hajlandó írni, mert nem akarom, hogy ez a lehetőség egyáltalán megforduljon a fejemben. Meg fogok gyógyulni!

– tette még hozzá a zenész.

Benkő még most is rengeteget zenél, az idén fennállásának 55. születésnapját ünneplő Omegával és azt is elárulta, hogy még a 75. születésnapi nagykoncerten is szeretne színpadon állni.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik