Szórakozás

Ha jót akar, ne kössön bele Janicsák Vecába

Sztárban sztár versenyzőjéről nem egy küzdősport vagy a harc az első, ami eszünkbe jut, mégis lelkes gyakorlója a kempónak.

A néhány hete megházasodott Janicsák Veca jó ideje foglalkozik kempóval, amely a leírás szerint shaolin kempo, a dzsiu-dzsicu, a karate és az ökölvívás technikáit ötvözi, és igyekszik összeállítani egységessé. Ráadásul Veca még önmagát is képes lenne megvédeni, a kempo ugyanis nagy hangsúlyt fektet az utcai önvédelem tanítására is.

“A másfél-kétórás edzések a különböző formagyakorlatoktól az alapvető fizikai terhelhetőség kihúzásáig és védelmi technikák elsajátításáig mindenre kiterjednek. Ráadásul tiszteletre és fegyelemre tanít. (…) A barátaim vagy a családom számára nem volt meglepő, hogy a harcművészet mellett tettem le a voksomat, mert amazon, anyatigris típusnak ismernek. Számomra a mozgás nem a diétával vagy a fogyással összeköthető dolog, hanem az önfegyelemmel, a képességeink fejlesztésével és persze a boldogság és egyensúly egy fajtájának megismeréséről szól”

– mondta a Blikknek Janicsák Veca, aki heti két edzésre jár, de ha a sok elfoglaltsága miatt nem jut el a terembe, akkor otthon is elvégzi a gyakorlatokat.

(Kiemelt kép: MTI/Zih Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik