Szórakozás

Káromkodott köszönőbeszédében, majd bemutatott mindenkinek, miután megnyerte az Emmyt

Idén váltotta először díjra jelölését Elisabeth Moss A szolgálólány meséjében nyújtott alakításáért.  

A 35 éves Moss dráma kategóriában nyerte meg a legjobb színésznőnek járó szobrot, olyanokat megelőzve, mint a Westworld egyik főszereplője, Evan Rachel Wood, a The Crownban Erzsébet királynőt megformáló Clair Foy, vagy a Hogyan ússzunk meg gyilkosságot sztárja, az Oscar-díjas Viola Davis. Köszönőbeszédében háláját fejezte ki az Akadémiának, hogy ennyi éven keresztül támogatták őt, illetve jelölttársainak is, akikről elmondta, hogy mind inspirálták ezekben az években, és úgy gondolja, hogy mind megérdemelten állnának most vele együtt fent a színpadon. Köszönetet mondott még családjának is, bátyjának, illetve édesanyjának:

Köszönöm a bátyámnak, Dereknek, aki a legjobb barátom, mióta megszületett, és édesanyámnak. Anya, bátor vagy, erős és okos, és megtanítottad nekem, hogyan legyek kedves és kibaszott kemény.

A köszönőbeszédet ujjongás és tapsvihar kísérte.

A színésznő a díjátadót követően Instagramra posztolt egy képet, amin kezeiben egy-egy Emmy szobor látható, egyiket úgy tartva, hogy azzal még tökéletesen be tud mutatni mindenkinek. A mindenki által jól ismert kézjel indokát ugyan nem közli Moss, de a bejegyzés nem váltott ki senkiből rosszalló érzést. A kép alatt olvasható kommentárokban mindenki gratulációját fejezi ki a színésznő felé.

https://www.instagram.com/p/BZK-2Ufnc-S/?taken-by=elisabethmossofficial

Szülőgépként kezelt nők és családon belüli erőszak vitte a prímet a tévében
Az Emmy-díjak alapján a tévés szórakoztatásnak, úgy tűnik, alapeleme a társadalmi tudatosság: kemény témák uralták a 69. Emmy-díjátadót. Meg a reklámszünetek.

A szolgálólány meséje amúgy az egyik legnagyobb nyertes az ide Emmy-díjátadón. Tizenhárom jelölésből összesen nyolcat sikerült díjra váltania: legjobb dráma, legjobb női fő- és mellékszerep, legjobb drámai rendezés, forgatókönyv, vendégszereplő, operatőri munka, látványterv.

Címlapfotó: Jason LaVeris/FilmMagic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik