Szórakozás

X-faktor: „Ne vegyél, te csicska!”

​A 2017-es X-Faktor második válogatója egy hosszú, de annál feleslegesebb minibalhéval indult, a legviccesebbek pedig nem is az önismeret nélküli gyenge produkciók voltak, hanem az elutasításra adott reakciók.

A műsor azzal kezdődött, hogy ByeAlex elérhetetlen volt, nem vette fel a telefonját, hiába hívogatta elképesztően aggódva az összes mentortársa, de még a műsorvezető Kiss Ramóna is. Emiatt egy darabig hárman zsűrizték a jelölteket, de aztán előkerült, így a továbbjutáshoz ismét három igen kellett, nem volt elég a kettő. Nézzük, miről szólt a műsor!

ByeAlex nélkül folytatják a mentorok az X-Faktor meghallgatását
Az énekes nem akarta, hogy adásba kerüljön a kirohanása.

A srác, aki nem mutál

A műsor a kicsit furán öltöző, hosszú hajú, a mutálást kihagyó, emiatt férfiakhoz képest magas hanggal rendelkező sráccal indul, aki aztán olyat énekelt, hogy mindenki állva tapsolta mondta, hogy ott a helye a továbbjutók között. Ehhez egyébként kapcsolódott egy hosszabb morfondírozás, hogy mennyire ildomos kinevetni valakit az első benyomás alatt/előtt, végül arra jutottak a zsűritagok, hogy szemétség, de aztán végül mégis nevettek egy jót. Engem egyébként leginkább az érdekel, milyen átalakításon megy majd át a srác, van honnan indulni, az biztos.

Ezután három bénázó nő következett röviden, akik természetesen három nemmel a táskájukban mentek haza, majd láthattunk egy kis ízelítőt a zenekar-felhozatalból is: a rockot játszó Gamma Baby és a női énekessel operáló Black Stage is három igent kapott.

A következő sztori Ács Norbertről szólt, aki Svédországban él és többek között Anastaciával is dolgozott együtt – legalábbis szerinte, ugyanis a zsűri szerint akkora botfüle van, mint ide Makó. A hosszú felvezetés miatt már szinte biztosra vehette mindenki, hogy a vége egészen elképesztően ciki lesz és hát mit ad isten, így is történt: egy Tompos Kátya-dalt választott, ami a háromperces könyörgéssel (Csak a táborba engedjetek el, légyszi!) karöltve három nemet eredményezett. Hasonlóan díjazták a benzinkutas Gács Norbertet is, aki Vad Fruttikat “énekelt”.

A következő kupac bénázó ember után jöttek a jászberényi Tollfelvásárlók, ami egyébként ötletes volt (a klasszikus hangosbemondós Libatollt veszünk! szöveget remixelték), de csak egyszer és rövid ideig vicces, így tök rendben van, hogy a zsűri (ByeAlexet kivéve, bár ő valószínűleg sejtette, hogy nem rajta múlik majd) nemmel díjazta a produkciót.

A műsor egyik csúcspontja (vagy mélypontja, attól függ, honnan nézzük), a hatgyerekes Kovács Sándorné Naomi Judit volt, aki a Volt egyszer egy vadnyugatból adott elő egy részletet.

Már onnan lehetett tudni, hogy nem sül el jól az előadás, hogy hangvillával kezdte a hangolást.

A sértődött reakciók versenyén ezüstöt ért a

Majd amikor önök kérnek tőlem valamit, akkor én is azt mondom, hogy nem!

válasza a négy nemre. Utána következett Onody Márton is, aki a selejtezők szinte kötelező Jason Mraz – I’m Yours számát adta elő, természetesen gitáron. A zsűritagok kinevették a fura artikulációját, a produkcióját pedig négy nemmel zárták.

Az aranysértődést Nagy Szimonetta hozta, aki ikertestvérével érkezett a meghallgatásra. Egyébként VIP hoszteszként dolgozik, jelentsen ez bármit, Christina Aguilera a példaképe és szereti, ha hozzá hasonlítják. Egyébként Soulja Boy Turn My Swag On című számát adta elő Keri Hilson stílusában, ami pont annyira volt borzasztó, mint amennyire hangzik. Négy nemet kapott. Az operatőr végigkísérte az épületben, a jutalma ezért pedig az volt, hogy Nagy Szimonetta azt mondta neki,

Ne vegyél, te csicska!

Itt gondoltam arra, hogy bár a selejtezők mindig sokkal viccesebbek, mint az élő adások, de kéne ezen belül is pár olyan rész, ahol csak az elutasítottak válaszait és reakcióit mutatják.

Megvan a győztes?

Ezután kaptunk megint egy kicsit a jóból, jött Abaházi Nagy Lívia, aki 40 éves, operaénekes és annyira szépen énekelt, hogy a zsűritagok elsírták magukat. Az ikertestvérekből álló Twin Pics (ejtsd: tvin piksz) formáció Budaörsről jött, Petőfi Falu végén kurta kocsma versét adták elő zenésítve, ami akár jó is lehetett volna, de sajnos nem lett az. Megpróbálkoztak még egy saját számmal is, az kicsit meggyőzőbb volt a zsűrinek – kivéve Gáspár Lacit, aki a többiekkel ellentétben nemmel szavazott.

Ha tippelni kéne, azt mondanám, tuti az lesz lesz a következő dráma, hogy csak az egyikükben látják meg a tehetséget, így válaszút elé állítják, hogy folytatja-e egyedül.

A műsor végén jött Serena Rigacci, aki 15 éves és olasz, emiatt angolul beszélgettek vele a mentorok. Annyira jól énekelt, hogy Gáspár Laci szerint ő lehet a 2017-es X-Faktor győztese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik