Szórakozás

Döntött a bíróság Taylor Swift szexuális zaklatási perében

Taylor Swift négy évvel ezelőtt indított pert egy David Mueller nevű DJ ellen, aki egy koncert előtti meet-and-greet során megfogta az énekesnő fenekét. Az esetről fotó is készült, így a per tárgya az volt, hogy Mueller Swift engedélyével tapizott-e.

A válaszra éveket kellett várni, de végre döntött a denveri bíróság: öt órás tanácskozás után, az esküdtek végül Taylor Swiftnek adtak igazat – írja az Independent.

Taylor Swift így megkapja az 1 dolláros kártérítést, amit kért. Mint mondta, azért csak egy jelképes összeget jelölt meg, mert számára a perben az erkölcsi igazságszolgáltatás volt a fontos, valamint az, hogy példa legyen azoknak a nőknek, akik hasonló dolgokat éltek át és élnek át ma is.

Az ítélethirdetés után Taylor Swift hálát adott mindenkinek, aki hitt benne és segített neki az ügyben, valamint ígéretet tett arra, hogy a jövőben anyagilag támogat több szexuális molesztálás áldozatait felkaroló szervezetet.

Mueller korábban 3 millió dollárra perelte az énekesnőt, szerinte ekkora kár érte őt, és nehezményezte, hogy Swift nem a rendőrségre ment, hanem az ő feletteseihez, akik ki is rúgták őt. Mueller ráadásul azóta sem talál munkát.

Borítókép: Mark Davis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik