Szórakozás

Nagy Feró állítja, sosem darált le élő állatot a színpadon

Régi emlékeket idézett fel a Beatrice frotemberében, Nagy Feróban az, hogy elmaradt a múlt hétvégén a Várkert Bazárban – régi Ifiparkban – behirdetett koncertjük. Annak idején sokszor nem állhattak színpadra, mert betiltották őket, ráadásul olyan rémtörténeteket terjesztettek róluk, hogy élő csirkéket darálnak le a színpadon.

Rocklegendák koncerteznek a nyáron az egykori Ifiparkban
A helyszínen több, mint 30 év után fog ismét fellépni mások mellett a Karthago, a Beatrice, a Piramis évek és a P. Mobil.

Egyszer megérkeztünk egy vidéki művelődési házba, ahol az igazgató azzal fogadott: ‘Kedves művész úr, csak egy kérésünk lenne, a csirkés dolgot hagyják ki’. Akkor hallottam erről először, azt sem tudtam, miről beszél. Milyen csirkés dolgot? ‘Maguk élő kiscsirkét darálnak a színpadon.’ Micsoda? Mi a csirkékkel is humánusak vagyunk! Semmi közünk az erőszakhoz, gyilkoláshoz. Egyet ígérhetek, ez nem lesz!

– mesélte a Borsnak Feró, aki azt is tudja, hogy ki terjesztette el ezt a történetet.

Később kiderült, hogy ez a rémtörténet Erdős Pétertől származott. Egy műsorban szólalt meg Erdős, hogy ő nem kedveli az olyan zenekarokat, mint a Beatrice. Azt mondta: képzelje el a kedves néző, ha egy ilyen zenekar élő kiscsirkét tesz a darálóba, és a fehér ingen vörös vér folyik. Ezt a tévénéző komolyan vette. Milyen fehér ing? Mi bőrcuccban vagyunk! Hiába nem vettük komolyan, ez így maradt, és ezerszer kellett cáfolni.

Nyitókép: RTL Klub/StoryExtra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik