Szórakozás

Két napot élt túl pár sörrel és egy szendviccsel egy férfi az arizonai sivatagban

Évek óta azt tanuljuk Bear Gryllstől, hogy a túlélés kulcsa a természetben az, ha képesek vagyunk megölni egy kígyót, megenni, majd a lenyúzott bőréből meginni a saját vizeletünket. Mick Ohman, egy új túlélőbajnok szerint azonban kellemesebben, sörrel is át lehet vészelni néhány szerencsétlen napot.

Az 55 éves férfi autója az arizonai sivatag közepén, az emberi civilizációtól beláthatatlan távolságra robbant le. Ohman Crown King városában volt ebédelni, majd hazaindult. Az első hibát akkor követte el, amikor eltűnődött, hogy a szokásos útvonalon menjen haza, vagy keressen a fizetős autópályákat elkerülő alternatívát. A másodikat akkor, amikor hitt a Google térképnek, ami tudott egy rövidebb utat, a sivatagon át.

Későn derült ki, hogy az út inkább csak egy sziklás ösvény, ami túl kemény terep volt Ohman Honda CRV-jének. Közben megszakadt GPS-jel, és elment az összes térerő.

Fotó: Mick Ohman

Ohman tudta, hogy senki sem sejtheti merre indult, és a mobilját sem fogják tudni bemérni a keresők, ha a családja bejelenti az eltűnését. Mégis úgy gondolta, az lesz a legjobb, ha az autó mellett marad, mégiscsak egy úton volt, hátha valaki más is jár arra.

Egyetlen hűtőtáska volt nála, egy szendviccsel, egy kis keksszel, egy üveg vízzel, és ami a legfontosabb: néhány sörrel. Az ellátmánya 48 óra múlva fogyott el, akkor érezte, mégis muszáj lesz elindulnia. Hagyott egy üzenetet a szélvédő mögött, amiben leírta, merre indul, aztán nekivágott a forró pusztaságnak. Nem sokkal később készített egy búcsúvideót a családjának, mert biztos volt benne, hogy nem fogja túlélni.

Mint egy filmben, nem sokkal később megérkezett a segítség. Egy Troy Haverland nevű motoros észrevette a vadul felé integető Ohmant, odament hozzá és megkérdezte, elviheti-e egy darabon. A férfit a biztonság kedvéért kivizsgálták a kórházban, de makkegészségesnek nyilvánították. Most már csak azt kell kitalálnia, hogyan viszi haza a kocsiját.

(via LadBible)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik