Szórakozás

Albertirsáról a NER-be: Sarka Kata tíz éve híres

Tíz éve, hogy Sarka Kata udvarhölgy lett, ez alatt az idő alatt pedig elég sok minden változott – elég csak a párkapcsolataira, barátnőire vagy éppen üzleti életére gondolni.

Udvarhölgy, feleség, anya

Sarka 2007-ben lett a Miss Universe magyarországi fordulójának második helyezettje, a lapok azonban csak rövid ideig cikkeztek erről. Történt ugyanis egy ennél sokkal fontosabb dolog:

elkezdett összejárni Hajdú Péterrel.

A kapcsolat eleje nem volt zökkenőmentes: a se veled, se nélküled dolgok után végül októberben újra összejöttek. Már a kezdetekkor is voltak üzleti összezördülések: valószínűleg kevesen emlékeznek, de Sarkának volt egy tisztítószereket forgalmazó cége, amelynek számlájáról az akkor még modellként aposztrofált lány üzlettársa leemelt 800 ezer forintot, majd azzal fenyegette meg a párt, hogy vége Hajdú Péter karrierjének, ha a dolog nyilvánosságra kerül.

Magánéletük már akkor is hatalmas tabu volt – annyira, hogy karácsony után jött a hír, hogy Sarkáék már nem védekeznek, gyereket szeretnének.

Két hónappal később már az eljegyzésről, a házasságról és a házassági szerződésről beszéltek – kilenc évvel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy utóbbinak ekkora jelentősége lesz. Hajdú pár héttel később, a saját születésnapján kérte meg Sarka kezét. Az eseményen közel ötvenen voltak jelen, de a sajtó képviselőit akkor nem látták szívesen.

A nyár közeledtével egyre több részlet derült ki az esküvővel és az első gyerekkel kapcsolatban. Többek között az, hogy

  • Sarka ruháját Benes Anita tervezi majd és kétmillió forintba kerül,
  • a nászútra tervezik elvinni a nőgyógyászukat,
  • a gyerekük pedig egymillióért kap majd bébiruhát.

2009. február 16-án meg is született Hajdú Noémi, és bár hiába nyilatkozta akkor Sarka, hogy szeretne visszamenni dolgozni (a nyilatkozatból nem derült ki, hogy mivel foglalkozott), pár héttel később már a második gyerek tervével haknizta körbe az újságokat. Egy évvel Noémi születése után jött a hír: tényleg újra terhes, és nyáron érkezik a kistestvér.

Egy gyönyörű barátság kezdete

2010 végén a Bors írt arról, hogy Szabó Zsófi és Sarka egész sok időt töltenek együtt azután, hogy a Megasztár egyik felvételén egymás mellé ültették őket, és volt idejük beszélni. Szabó minden férfiügyét megosztotta vele, ő pedig cserébe tanácsokkal látta el. Végül “rokonok” is lettek, ugyanis a Hajdú-Sarka házaspár őt kérte fel, hogy legyen Dávid fiuk keresztanyja.

Ez az egyetlen alkalom, amikor az ember megválogathatja a rokonait, és én úgy gondoltam, hogy szorosabbra fűzöm a barátságunkat. Zsófi a legtökéletesebb erre a feladatra, imádja a kisfiamat

– mondta akkor Sarka, aki később a TV2 Akadémiáját is elvégezte. Hajdú időközben a Miss World Hungary producere lett, felesége pedig azt kérte tőle, hadd kamatoztassa frissen szerzett tudását, és lehessen a műsor gyakornoka. Időközben marketinges és sales-es lett a férje cégében.

Fotó: Szabó Zsófi Facebook-oldala

Szabó és Sarka többek között Egyiptomba is együtt mentek, az Instagramot és a Facebookot pedig elárasztották közösen töltött idejük minden pillanatával. Ezek a fotók mára egyébként eltűntek. 2013 májusában Sarkából ügyvezető lett, a Frizbi Entertainment Kft. ugyanis megvásárolta a Magyarország Szépe Kft-t – utóbbi birtokolta akkor a Miss World hazai licenszét. A versenyben még abban az évben volt egy műbalhé: Kocsis Korinna nem akarta elfogadni a harmadik helyet.

Négy éve nyáron Sarkáék nemcsak a Soundon voltak, de ellátogattak Balatonszemesre is, ahol elkezdődött valami: bár az ügyvezető csak egy ártatlan képet posztolt egy kutyával, kiderült, hogy az állatot Krumplinak hívják, és Rogán Antalé. Azé a Rogáné, akinek a felesége, Rogán-Gaál Cecília később csatlakozott Sarka 2015-ben alapított reklámcégéhez.

Fotó: Sarka Kata Facebook-oldala

2014 elején Sarka már nem mint munkatárs, hanem mint híresség tűnt fel a Tv2-n: a Nagy Duettben L. L. Junior partnere volt, a közös munka végeredményéről pedig itt egy részlet:

A képernyőn szereplés annyira bejött Hajdú Péter exfeleségének, hogy a nulla társadalmi hasznú Édes Életben is elvállalt néhány részt.

Még abban az évben volt egy Comet is, ahova bár Szabó Zsófi és Sarka Kata is elmentek, köszönni már nemigen akartak, és az újságírók kérdésére válaszolva elmondták: valóban nincsenek már jóban. Ez kemény két hétig tartott, ugyanis utána Sarka kisfiáról posztolt egy képet Instagramra, amin Szabó Zsófi feküdt mellette. Akkor még nem lehetett biztosra tudni, hogy mennyire békültek ki, a Tv2 szentivánéji buliján viszont már együtt buliztak, erről szerencsére videó is készült:

2015 nyarán a LifeNetwork EzZsír! című adásának műsorvezetője lett – aminek a koppintását nem sokkal később a FEM3-on is bemutatta, és amiről videóban emlékeztünk meg:

Sarka Kata új műsora több sebből vérzik
Szabó Zsófi esküvői videója után most az Élet-Formát elemezte két Dávid nevű kollégánk.

Beszédhibáját akkor többen szóvá tették, ő röviden azt válaszolta:

El lehet kapcsolni a tévét, ha nem tetszik!

Egyre közelebb a tűzhöz

Úgy tűnik, az igazán fontos dolgok a Balatonnál történnek, ugyanis nem sokkal később egy csoportos szelfit töltött fel Facebookjára, amin Vajna Tímeával, a Tv2-t később megvásárló Andy Vajna feleségével, illetve Rogán-Gaál Cecíliával, később üzlettársával látható.

Fotó: Sarka Kata Facebook-oldala

A barátságok annyira átrendeződtek a celeb életében, hogy a Velvet tavaly tavasszal arra emlékeztetett: szinte teljesen eltűnt az életéből Szabó Zsófi, amióta Rogánnéval mulat. Ez később odáig fajult, hogy egy évvel később már hivatalosan sem álltak szóba egymással – állítólag azért, mert Sarka szerint Szabó Zsófi tudott arról, hogy Hajdú megcsalta őt. Fél évvel később Rogánék pont Szabó Zsófihoz tartottak esküvőzni az emlékezetes helikopterrel.

Tavaly nyáron a Magyarország szépének válogatóját a Fidesz-rendezvényeknek helyt adó Bálnában tartották, ahol Rogán Cecília zsűritag volt, de ami még fontosabb:

a Nakama & Partners ügyvezető igazgatójaként mutatkozott be.

A cégről kiderült, hogy a versenyen jól szereplő lányokat foglalkoztatja, 2015. december 10-én hozták létre, és Rogánné jövetele előtt két héttel Bessenyei István is tulajdonos volt. Az a Bessenyei, akiről az Index hosszú cikkben értekezett arról, hogyan építette fel a Valtont, ami a 2010-es évek elejétől a Fidesz és a kormány rendezvényeinek, legutóbb például a vizes világbajnokságnak  biztonságát biztosítja. Az írásból kiderül, Sarka és Bessenyei már lassan egy évtizede barátok voltak, amikor létrehozták a Nakama & Partnerst. A tavalyi év végén elindult a Hajdú-Sarka házaspár válási hercehurcája, aminek jelenleg sincs vége, és aminek fárasztó részleteitől mindenkit megkímélnénk, viszont a végeredmény az lett, hogy az akkor már elvileg egyedülálló Sarkát húsvétkor is Bessenyeivel látták lazítani egy hotelben. A férfi egyébként Hajdú Péter üzlettársa volt.

Kiderült, ki Sarka Kata új szerelme
Hajdú Péter is sok boldogságot kívánt nekik.

A Sarka-életút legújabb fejleménye, hogy Bessenyei István a napokban megvette a Femcafe.hu-t – kíváncsiak vagyunk, jut-e rajta felület az életmódadásokkal többször próbálkozó Sarkának.

Fejléckép: Sarka Kata/Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik