Szórakozás

A Linkin Park énekese nem tudta túltenni magát barátja halálán

Az alig egy hónapja még Magyarországon koncertező Linkin Park énekese, Chester Bennington öngyilkos lett. A 41 éves zenész felakasztotta magát, holttestét a hatóságok találták meg július 20-án, helyi idő szerint 9 órakor.

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese
Chester Bennington holttestét lakásán találták meg, felakasztotta magát. Halálában gyerekkori molesztálás, alkohol és drog is szerepet játszhatott.

A zenekar még nem adott ki hivatalosan közleményt Bennington halálával kapcsolatban, de a Linkin Park közösségi oldalán már lecserélték a profil- és borítóképet, valamint kollégája, Mike Shinoda a Twitteren üzent a rajongóknak, hogy a sokkoló hír sajnos igaz.

Chester Bennington régóta küzdött drog- és alkoholgondokkal, ami saját bevallása szerint azért alakult ki, mert gyermekkorában abuzálta egy idősebb felnőtt. Épp emiatt az öngyilkosság gondolatával is küzdött jó ideje. Azzal kapcsolatban, hogy miért vethetett véget az életének, nem lehet részleteket tudni, de az biztos, hogy nagyon megviselte barátja, Chris Cornell távozása, aki májusban lett öngyilkos.

Bennington egy levelet is írt Cornell halála után, amiben ezt írta:

Nem tudom elképzelni a világot, amiben te nem vagy benne. Imádkozom, hogy megtaláld a békét a következő életben. Köszönöm, hogy az életed része lehettem.

A Linkin Park frontembere egyébként éppen Cornell születésnapján (július 20.) döntött az öngyilkosság mellett.

Benningtont a rajongók millió mellett özvegye és hat gyermeke gyászolja. A Spotify is megemlékezett róla:

Ünnepeljük Chester életét. A zenéd és a ránk gyakrolt hatásod tovább él. Szeretünk.

 

Fejlécfotó: Scott Dudelson/WireImage/GettyImages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik