Szórakozás

Azt mondta a feleségének, lemegy cigit venni, de Oroszországba repült a mexikói focidrukker

Ne azt kérdezd, hogy a csapatod mit tehet érted, hanem hogy te mit tehetsz a csapatodért – akár ez is lehetne a mexikói futballrajongó, Arturo Garcia jelmondata, aki minden valószínűség szerint az évszázad kamuját adta elő a feleségének, hogy megnézhesse hazája válogatottját Oroszországban.

A Pueblában élő Garcia mintegy félvállról közölte a feleségével, hogy leugrik a boltba cigarettáért. „Azt mondjuk nem mondtam neki, hogy melyik boltba megyek” – mondja.

Az összes megtakarítása ráment a kis kirándulásra, és a felesége is rájött idővel, hogy élete párja éppen keresztülrepüli a Földet, hogy az „El Trit” játszani lássa a Konföderációs Kupán.

Az út egyébként megterhelőbb volt, mint Garcia gondolta: először el kellett utaznia Monterrey-be, ahonnan továbbrepült Németországba. Itt megsérült az Achilles-ina, de ez nem akadályozta meg abban, hogy folytassa útját Oroszországba.

A férfi minden fájdalmát és sérülését elfelejtette volna, ha a csapata megnyeri a kupát, de mint tudjuk, Mexikó az elődöntőben 4-1-re kikapott a későbbi bajnok németektől, majd a bronzmeccsett is elveszítették Portugáliával szemben. Talán a jövő évi vébén majd több oka lesz az ünneplésre, ha addig sikerül annyi pénzt összegyűjtenie, hogy újra útra keljen.

(Képünk illusztráció, fotó: Mark Ralston, AFP)

(via Remezcla)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik