Szórakozás

Gombos Edinát menekültként fogadta be Amerika

Gombos-Edina(960x640).jpg (Array)
Gombos-Edina(960x640).jpg (Array)

A TV2 egykori műsorvezetője és férje 2015-ben döntöttek úgy, hogy elhagyják Magyarországot a napfényes Miamiért, ahová azóta sikerült is beilleszkedniük. Gombos Edina már az év elején azt nyilatkozta, hogy családjával Amerikában marad, az azonban csak most derült ki, hogy ennek jogilag is megvan az alapja, hiszen megkapták a zöldkártyát. Így nem kell attól rettegniük, hogy bármikor hazatoloncolhatják őket, mint az illegális bevándorlókat.

Edina és családja két évvel ezelőtt egy furcsa vitás helyzetet kihasználva utazott Amerikába. Kuba és az USA ellenséges viszonya miatt 1966 óta politikai menekültnek számított mindenki, aki Kubából az Egyesült Államokba akart menni. A műsorvezető férje, Alberto kubai állampolgár, házasságkötésük révén pedig Edina is, így mindketten jogosultak voltak a menekültstátuszra. 2014 végén jelentette be az USA, hogy megszüntetik a kubai bevándorlók előjogait és kedvezményeit, Edináék ebben az időszakban döntötték el, hogy kihasználják az utolsó lehetőséget és az USA-ba költöznek – írja a Bors.

Edináék eddig vízummal éltek az Egyesült Államokban, ami azonban bizonyos időközönként lejár, ha pedig már nem érvényes, egy életre is kiutasíthatják az engedély nélkül tartózkodókat az országból. A zöldkártya tulajdonképpen egy állandó tartózkodási engedély, aminek birtokosa ugyan nem szavazhat és fegyverviselési engedélyt sem szerezhet, de egyéb ügyekben már majdhogynem állampolgárnak számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik