Szórakozás
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12: Jay Z (L) and Beyonce attend The 59th GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 12, 2017 in Los Angeles, California.  (Photo by Christopher Polk/Getty Images for NARAS)

Beyoncé és Jay-Z házassága nyitott könyv, minden piszkos részletet ismerünk

Jánossy Villő
Jánossy Villő

újságíró. 2017. 07. 04. 15:47

Korábban a témában:

Beyoncé és Jay-Z óriási kampányt építenek a házasságukra. Nem sima albumokat dobnak piacra, hanem okosan felépített keretet adnak a zenei karrierjüknek. Brandet építenek a családból, aminek az egyik legjövedelmezőbb húzása, hogy kiadják a kapcsolatuk legintimebb részleteit. Ráadásul nem egyszerre, mire elfelejtenénk egy dobásukat, máris jön Cartéréknél a következő életesemény.

Jay-Z vagyonát közel 1 milliárd dollárra (271,5 milliárd forint) becsülik, ehhez jön a felesége megközelítőleg 350 milliója (~95 milliárd). 

Már majdnem 20 éve együtt vannak, és ahhoz képest, hogy a kapcsolatuk elején alig jelentek meg a nyilvánosság előtt, most a házasságuk részleteire építenek. Jay-Z tette fel az i-re a pontot, mikor új albumán, a 4:44-n gyakorlatilag bevallotta, hogy megcsalta a feleségét. De ne szaladjunk ennyire előre, amíg idáig eljutottunk, Queen B már rég a nők példaképé vált, aki attól igazán emberi és feminista, hogy a mélyről, a magányból is kimászott, túllépett a nehézségeken.

Beyoncé az ikerterhességére ért Földanyává, feminista, fekete Vénuszként született újjá. Olyan precízen jelentette be, hogy gyerekei születnek, hogy azt bármelyik első osztályú PR-os elirigyelné a világon. Verset írt az anyaságról, szinte hitvallást csinált az állapotából. A tökéletes, mintaszerű családképet mutatta be, ami attól őszinte, hogy a felek hibáznak, az pedig már más kérdés, hogy tényleg feminista-e az üzenet. Érdemes elolvasni a Guardian cikkét, ami a többséggel ellentétben nem emeli piedesztálra a hiphop királyi párját. A szerző egyenesen unalmasnak és elcsépeltnek nevezi a kettejük nyilatkozatait, dalszövegeit. Beyoncét Hillary Clintonhoz és Frida Kahlóhoz hasonlítja a szerző, akik erős, sikeres, független nőként kerültek a padlóra, és alázták meg őket.

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12:  Recording artist Beyonce performs onstage during The 59th GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 12, 2017 in Los Angeles, California.  (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images  for NARAS)
Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images for NARAS

A feminizmust nem abban látja, hogy a nő kitart egy olyan férfi mellett, aki nem képes értékelni a család és a feleség fogalmát a közös gyerekig, és állandóan megcsalja a partnerét.

Ennyire talán nem egyszerűsíthetjük le. Nem intézhetjük el annyival, hogy az már nem feminista, ha valakit megcsalnak, és nem válik el, mindenesetre Beyoncéval kapcsolatban nem egységes a kép, hogy mennyire őszinte a szerepe. Viszont dollármilliók ide vagy oda, nem lehet egyszerű annak a nőnek bevallania ország-világ előtt, hogy lecserélték, és a férje mást keres az ő társasága helyett, aki elénekelte a Run the Worldöt.

Beyoncé majdnem pontosan egy évvel ezelőtt,  áprilisban adta ki a Lemonade című albumát, amin egyértelműen utalt arra, hogy korántsem tökéletes a házassága, Jay-Z megcsalta. A kép összeállt, 2014-ben még csak rosszindulatú pletykának tűnt, mikor Beyoncé nővére, Solange Knowles a félrelépés miatt esett a rappernek a MET-bál után egy liftben. Aztán a Sorryban tudta meg mindenki, milyen hullámvölgybe került a kapcsolatuk.

attends the 66th NBA All-Star Game at Smoothie King Center on February 19, 2017 in New Orleans, Louisiana.
Fotó: Kevin Mazur / Getty Images

Nézem az órám, már itthon kéne lennie

Ma azt is megbánom, hogy felhúztam azt a gyűrűt.

Mindig kibaszott kifogásokat keres

Imádkozom az úrhoz, hogy kiderüljön, mi az igazság.

Sőt, Beyoncé dalszövegében olyat is olvashatunk, hogy Jay-Z mindig csak akkor akarja, amikor nincsenek együtt, és jobb, ha felhívja Beckyt, a széphajút. Azóta se derült ki, hogy ki lehetett Jay-Z szeretője, viszont a rapper az új albumán válaszolt a feleségének.

Bocsánatot kért a félrelépéseiért a 4:44 című számban, még Beyoncé elvetéléséért is vállalta a a felelősséget. 

Jay-Z dalszövegeit érdemes átfutni, nem csak anyja szexuális beállítottságáról rappel, hanem az egész családjáról. Beyoncét lelki társának nevezi, akit nem érdemes elveszítenie egy hármas szexért. A gyerekeik születése után tanult meg egy nő szemén keresztül látni. A Family Feudban ráadásul Beckyt, a szeretőt is megemlíti, hogy hagyja békén, és egy férfi a családja nélkül nem lehet igazán gazdag. Jay-Z később azt nyilatkozta, hogy az egész (Kill Jay-Z) arról szól, hogy megölje az egóját, meg kell halnia.

Jay Z and Beyonce Knowles (Photo by Djamilla Rosa Cochran/WireImage)
Fotó: Djamilla Rosa Cochran/WireImage)

Kanye West </3 Jay-Z

Ha ez nem lenne elég, Jay-Z ezeréves barátsága is most hullott szét a pénz miatt, ugyanis Kanye West és Jay-Z halálosan összevesztek. West szerint a Tidal – egy streaming szolgáltató, ami egyébként Shawn ‘Jay-Z’ Carteré, és nem véletlenül ad exkluzív megjelenést saját magának és Beyoncénak – 3 millió dollárral, azaz több mint 814 millió forinttal tartozik neki.

Kanye West az ügyvédjén keresztül írta a Tidalnek, hogy igényt tart a pénzre, mire a Tidal perrel fenyegette, hogy ne merjen más zene szolgáltatóval exkluzív megjelenést lekötni, amíg náluk érvényes a szerződése.

A The Life of Pablo a TMZ szerint másfél millió új felhasználót hozott a Tidalnek, West emiatt érzi, hogy jogosult az összegre. Jay-Z viszont szintén az albumán szólt vissza, hogy az a 20 millió, amit a rapper a Saint Pablo turnéra kapott tőlük, az nem ajándék volt. Ez a sztori valószínűleg még nem ért véget, érdemes Kanye West twiterrét figyelni, ott szeret kinyilatkoztatni.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 07:  (Exclusive Coverage) Kanye West and Jay Z attend the Roc Nation and Three Six Zero  Pre-GRAMMY Brunch at Private Residence on February 7, 2015 in Beverly Hills, California.  (Photo by Kevin Mazur/Getty Images For Roc Nation)
Fotó: Kevin Mazur/Getty Images For Roc Nation
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.