Szórakozás

Nem találnád ki, hogy mennyi kávét döntöttek magukba a Jóbarátok

Ahogy azt sem, hogy ki fogyasztotta a legtöbbet a sorozatban. Sebaj, kiszámolták.

Immár 13 éve, hogy befejeződött minden idők egyik (ha nem a) legnépszerűbb szitkomja, a Jóbarátok (Friends), amelyről ettől függetlenül mind a mai napig “derülnek ki” érdekességek.

Hála a sorozat rejtelmei fáradhatatlanul kutató (értsd: a részeket rendszeresen újranéző) rajongók egyikének, immár azt is megtudhatjuk, hogy az 1994-2004 között lement tíz évad során pontosan mennyi kávét fogyasztottak el Chandlerék törzshelyükön, a Central Perkben. A nevezett Jóbarátok-fan: bizonyos Kit Lovelace a Twitteren tette közzé kutatásai adatait, amely a szereplők kávéfogyasztását összegzi.

Miként az a grafikonon is látható, a sorozat 236 epizódja során toronymagasan Phoebe (Lisa Kudrow) itta meg a legtöbb kávét: szám szerint 227 bögrével(!) pusztított el. Ez márpedig csaknem százzal több, mint a legkevesebbet magába döntő Rachel (Jennifer Aniston) teljesítménye (138 bögre).

És ez még nem minden, ugyanis a sorozatot újranézve Lovelace azt is felfedezte, hogy a negyedik és hatodik évad között döntötte magába a legtöbb kávét a társaság. Erről is mutatós grafikont készített:

Forrás: Indy 100

Ajánlott videó

Olvasói sztorik