Szórakozás

Hegyi mentők, emberek tucatjai és drónok keresték a két elveszett kutyát

Hogy végül a lehető legkézenfekvőbb módszerrel találjanak rájuk a gazdik.

Az angliai Cockermouthban élő John Hampson június 16-án sétálni vitte a család két kutyáját, Charlie-t és Theót. A 21 éves fiú a nagy ködben hamar szem elől tévesztette a póráz nélkül mászkáló törpe schnauzereket, akiket hiába hívogatott utána, nem jöttek vissza.

Rémülten hívta anyját, Lizt, aki szintén pánikba esett a hír hallatán. A család azonnal értesítette a rokonokat, barátokat, és együtt kezdték keresni a két kutyát. A közösségi oldalakat is bevetették.

Nem sokkal később 120 ember kutatott a kutyák után, két drónnal, de még az ismeretségi körükbe tartozó hegyi mentők is beszálltak a keresgélésbe.

Liz és férje, Graham kint is aludtak a hegyoldalban, ahol a schnauzereknek nyoma veszett, de semmi eredmény… Aztán napokig keresgéltek a környéken, hiába. Végül valakinek eszébe jutott a lehető legbanálisabb megoldás:

virslit kell grillezni.

A kutyák minden vasárnap sült virslit kaptak reggelire, az volt a kedvenc eledelük, így az az ötlet merült fel, hogy a gazdik kezdjenek el grillezni azon a környéken, ahol fiuk utoljára látta a két schnauzert.

Nem kellett sokat várni: Charlie és Theó hamarosan megérkezett a helyszínre. Hogy merre lehettek, és hogy sikerült túlélniük, nem lehet tudni, de az állatorvos szerint komolyabb gond nélkül megúszták a kalandot.

 

(metro)

Kiemelt fotó: Facebook/Liz Hampson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik