Szórakozás

El a kezekkel a rövidnadrágos férfiaktól!

Szinte nem létezik olyan ruhadarab, aminek létjogosultságáról legalább egyszer a történelem során ne alakult volna ki parázs vita, most viszont a Vogue nagyot megy: szerintük a férfiakon ciki a rövidnadrág. 

Egy dolog biztos: a divat és a praktikum sokszor köszönőviszonyban sincs. Mivel a férfiaknál jóval kevesebb fazon, anyag és szín jöhet szóba, általában olyan dolgokat küldenek a tervezők a kifutóra, mint a sapka alatt átvetett sál vagy vagy a fej köré tekert celofán. Mutatjuk képen is:

Fotó: Getty Images

Ezekről tényleg lehet vitatkozni, viszont amiről abszolút nevetséges, az az, hogy vajon viselHET-e egy férfi rövidnadrágot. Állásfoglalásunk röviden:

Miért ne tehetné?!

Hiszen a rövidnadrág férfiakon is praktikus, ráadásul hülyén sem néz ki. Persze lehet divattippekkel modoroskodni, hogy hány centivel kell a térd fölött érnie, de egyrészt azért felesleges, mert

  1. mindenkinek más a stílusa,
  2. mindenkinek más áll jól.

A Vogue egyébként simán összemossa a ruhadarabot a szandál-zokni kombóval (ami simán indokolt, ha valaki nem akar hülyén barnulni lábfejen, vagy körömproblémái vannak) és az övtáskával is – utóbbit egyébként a divatházak az elmúlt szezonokban egyre inkább erőltetik. A magazin online kiadása minifelmérést végzett a kollégái körében, ebből pedig kiderült, hogy sokan gyerekesnek tartják, és úgy érzik magukat benne, mint egy nagyra nőtt hároméves.

Ezt egyébként miért csak a rövidnadrággal kapcsolatban érzik?

Ez nagyjából a férfiszandállal esik egy érvelési kategóriába, aminél szaklapok azt írják, kizárólag hosszú nadrággal illik viselni. Ez nagyjából olyan tanács, mint hogy strandpapucsot csak síoverállal lehet passzintani. A cikk ezután arra is kitér, hogy na jó, lehet viselni a rövinadrágot is, de leginkább csak akkor, ha a férfinak szép lábai vannak. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy ez

ugyanolyan bodyshaming, mint az, hogy csak tökéletes testű nők húzhatnak bikinit vagy szoknyát.Kommentben mondja el, mit gondol a témáról, tényleg érdekel minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik