Szórakozás

György herceg és Sarolta hercegnő ellopták a show-t a dédi szülinapján

A két brit királyi poronty megbabonázva nézte a fejük felett elhúzó vadászgépeket a II. Erzsébet tiszteletére rendezett katonai parádén – számolt be a Telegraph. Természetesen ők voltak a legnagyobb sztárok a Buckingham Palota erkélyén Londonban.

A kis Saroltát anyukájához, Katalin hercegnéhez rózsaszínbe öltöztették, míg György hózentrógerben és fehér ingben feszített díszegyenruhás papája, Vilmos herceg mellett.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A két gyermek felhőtlen hangulatban integetett a repülőknek és helikoptereknek, míg dédnagymamájuk a palota előtt köszöntötte a születésnapjára összegyűlt tömeget. Azért voltak unalmasabb részek is:

A ceremónia megkezdése előtt II. Erzsébet részvétét fejezte ki a londoni tűzvészben és a manchesteri terrortámadásban elhunyt áldozatok családjainak. Az érintettekre emlékezve egy perces gyászszünettel kezdődött az ünnepség.

Fotó: MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium

A királynő hivatalos születésnapján több mint 1000 katona vonul fel minden évben. A mostani lehetett az utolsó olyan nyilvános rendezvény, amelyen II. Erzsébet férje Fülöp herceg komolyabb szerepet vállalt. Ő nemrég jelentette be visszavonulását ettől a tiszttől – emlékeztetett a Telegraph.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik