Szórakozás

Orbántól, Ádertől remél segítséget Győzike

"Nem mint Győzike, nem mint showman, emberként szólítom meg Önt és kérem a segítségét".

Így kezdődik a levél, amit végső elkeseredésében írt Gáspár Győző és felesége. Azt remélik, segítséget kapnak az állami vezetőktől az általuk koncepciós ügynek tartott eljárásban. Győzike a Blikknek azt mondta, úgy gondolták, nem keresnek ügyvédet, hogy ő fogalmazza meg a levelet, inkább őszinte családapaként és asszonyként írnak, szívhez szólóan.

Elküldtük Orbán Viktornak, Áder János köztársasági elnöknek, Trócsányi László igazságügyi miniszternek, Polt Péter legfőbb ügyésznek és a belügyminiszer úrnak, Pintér Sándornak. Tiszta lélekkel és szívvel írtam ezt a levelet, mert elég volt, hogy a Gáspár családot a padlóra tették. Húsz éve vagyok a pályán, soha nem kértem segítséget, most viszont elvették a lelkünket, az életünket, az igazságunkat, itt az ideje, hogy felszólaljak!

A showman szerint az eljárás miatt mondják vissza fellépéseit is.

Októberig majdnem tele volt a naptáram koncertekkel, de szinte mindet visszamondták, mert a bűnözőt látják bennem. Most akkor miből éljek? Nekem ez a munkám, ez tesz boldoggá, de lassan már senkinek sem kellek.

Már az egészségét is megviselték a megpróbáltatások. Esténként nem tud aludni, nyugtatókon, altatókon él, gyógyszerezi magát, pedig a családi élete újra rendben. A Gáspár család kész akár az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is elmenni, és az Egyenlő Bánásmód Hatósággal is felvennék a kapcsolatot.

Ha kell, (…) segítséget kérek a nevem és a családom tisztázása érdekében. Ha egyszer ez az ügy véget ér, és bebizonyosodik ártatlanságom, kártérítést fognak nekem és a családomnak ítélni

– áll a levélben. A Blikk megkérdezte a Miniszterelnökség sajtóosztályát, mi lesz a levél sorsa. Azt a tájékoztatást kapta, hogy minden iktatott levélre válaszolnak. 

Gáspárt sikkasztással és költségvetési csalással vádolja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hónapok óta tart a nyomozás ellene, legutóbb közel 200 millió forintot vittek el a lánya tulajdonában lévő széfből, előzőleg pedig luxusautókat, pénzt, aranyat foglaltak le egy razzián.

 

Az adóhivatal akkori közleménye szerint „a testvérek az érdekeltségükbe tartozó külföldi cégek nevére vásároltak nagy értékű autókat, amiket strómanok vezette magyar cégeknek adtak tovább, végül a járművek többségét nagy haszonnal eladták. A sok cég közbeiktatásának célja minden bizonnyal az áfafizetés elkerülése volt. Tíz autó többszöri eladása révén több mint negyvenmillió forint adó­hiányt okoztak az államkasszának. A testvérpár idősebb tagja rá­adásul a család román cégének bankszámlájáról ötvenmillió forintot költött magára, ezért sikkasztás bűntett miatt is felelnie kell.”

Győzike akkor is azt állította, hogy igaztalanul hurcolták meg őt és testvérét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik