Szórakozás

Titkos hangfelvételek kerültek elő Diana hercegnő súlyos lelki válságáról

Lassan 20 éve már annak, hogy mindenki kedvenc hercegnője elhunyt egy végzetes autóbalesetben.

Újabb részletek derültek ki Diana hercegnő 20 évvel ezelőtti haláláról
Egy francia dokumentumfilm szerint az autó tehet az egész balesetről. Diana és a szeretője egy roncsban ültek, ami irányíthatatlanná vált.

 

Az évforduló alkalmából pedig egy könyv formájában lát majd napvilágot az több tucatnyi hangfelvételből készült anyag, amelyeket maga Diana juttatott el Andrew Morton írónak miután úgy érezte, senki nem áll mellé legnehezebb időszakában. Egyetlen feltétele volt: soha nem derülhet ki, hogy köze van az elsöprő sikert aratott botránykönyvhöz. A huszadik évforduló kapcsán most újra előszedték a felvételeket, és kéziratokkal kiegészítve egy újabb könyv született a brit hercegnő életéről – amiből a Daily Mail szemezget.

Az eddig sem volt titok, hogy a Diana életében a legnagyobb törést férje, a trónörökös Károly herceg okozta, aki mellett egyáltalán nem volt boldog házassága. Amikor pedig 1991-ben számára is kiderült, hogy férjét ismét gyengéd szálak fűzik korábbi barátnőjéhez, Camillához, teljesen összetört.

Indonézia, 1996. február  Fotó: AFP

De a hangfelvételekből már a korábbi traumák is jól kirajzolódnak: például az, hogy a naiv, 16 éves lány hogyan élte meg a herceggel való megismerkedést; hogy először a legszerencsésebb lánynak gondolta magát, de már a 750 millió ember látta esküvőn is voltak vészjósló előjelek. De arról is szó esik, milyen volt számára királyi családba való bekerülés, és kirajzolódik az is, mennyire borzasztó volt számára a felismerés, hogy egy színjáték részese; és férje, akinek gyereket is szült, egy másik nőnek ígéri, hogy örökké szeretni fogja.

A hercegnő arról is beszélt a szalagokon, hogy bulímiájának is Károllyal való kapcsolatához volt köze: a herceg ugyanis egyszer az ő csípőjére tette a kezét, és megjegyezte, hogy “egy kicsit husikás”. A titkos felvételeken bevallja, mennyire kétségbeesett volt, és milyen érzés volt ezek után folyamatosan hánytatnia magát, ami után gyakran úgy gondolta, megszabadulhat végre a feszültségtől; de az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik