Szórakozás

Újabb részletek derültek ki Diana hercegnő 20 évvel ezelőtti haláláról

Rengeteg teória létezik Diana 1997-es halála körülményeiről, hogy egy szerencsétlen baleset történt-e, vagy a hercegné az őt és a szeretőjét, Dodi Fayedet üldöző fotósok miatt vesztette-e az életét. A Mirror egy francia dokumentumfilmre hivatkozva újabb részleteket hozott le a tragédiával kapcsolatban, hogy

az egész balesetről az autójuk állapota tehet. 

A kutatások állítólag megerősítették, hogy a párizsi Ritz tulajdonában álló Mercedes gyakorlatilag szétesett ekkora sebességnél. Bár egy korábbi sofőr jelezte a hibákat a hotel felé, mégsem szabadultak meg az autótól.

A hátsó ülésen Diana hercegnő, balra a testőr, Trevor Rees-Jones és a sofőr Henri Paul. Fotó: Jacques Langevin/scottbaker-inquests.gov.uk via Getty Images

Diana és Dodi Fayed, a párizsi Ritz tulajdonosának a fia a hotel által biztosított autóban ültek, mikor a fotósokat próbálták lehagyni, és halálos balesetet szenvedtek egy alagútban. Többen a sofőrt, Henri Pault okolták, a nyomozás azt feltételezte, hogy a 41 éves sofőr ittas volt, és ő tehet a balesetről. A francia műsor alapján viszont Paul nem volt részeg, és a biztonságiak főnökeként rendelkezett azzal a vezetéstechnikai tudással, ami megelőzhette volna a tragédiát. A kutatás egyértelműen a kocsira fogta a balesetet.

A Mercedes-Benz S280 típusú autó a legújabb információk szerint korábban már karambolozott, újraépítették az egészet, és életveszélyessé vált 60 kilométer/óra felett. Henri Paul 192 kilométer/órával hajthatott, mikor próbálták lerázni az őket üldöző paparazzikat.

Egy francia fotós, Pascal Rostain úgy nyilatkozott, hogy

az autó egy roncs volt. Korábban már karambolozott, megpördült párszor.

Rostain egy 1997-ben a Ritzben dolgozó ismerősétől tudta, hogy egy sofőr jelezte, hogy baj van a Mercedesszel. Állítólag két hónappal a halálos baleset előtt jelentette a barátja a hotel menedzserének, Frank Kleinnek, hogy meg kéne szabadulni a járműtől. 60 kilométer/óra felett irányíthatatlan.

Augusztus 31-én lesz 20 éve, hogy Diana hercegnő a karambol után pár órával a kórházban vesztette életét. Dodi Fayed és a sofőr is meghaltak. Egyedül a pár testőre Trevor Rees-Jones élte túl a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik