Szórakozás

Eurovíziós Dalfesztivál: íme a győztes dal

Mint megírtuk, szombaton este hatalmas fölénnyel nyerte meg a 62. Eurovíziós Dalfesztivált Portugália. Magyarország a nyolcadik helyen végzett.

Salvador Sobral győztes versenydala az ‘Amar Pelos Dois – For The Both Of Us’ azért is különleges, mert lánytestvére, Luísa írta, s a döntőben együtt is adták elő. Daluk címe magyarul valami olyasmit jelent, hogy Szerelem mindkettőnknek.

Sobral 2009-ben indult a Megasztár Portugál megfelelőjében, az Ídolos nevű versenyben, ahol a hetedik helyet szerezte meg. Testvére szintén énekes, ő ugyanebben a műsorban lett harmadik korábban. Mondhatni, hogy ők a portugál Tóth-testvérek, csak fiú-lány felállásban.

Kijev, 2017. május 14.
A portugál Salvador Sobral (j) ünnepel testvérével, miután megnyerte a 62. Eurovíziós Dalfesztivált a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban 2017. május 13-án. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Pszichológiát tanult

Salvador Sobral 1989-ben született Lisszabonban. Gyerekként az Egyesült Államokban, Mallorcán és Spanyolországban is élt, de a legtöbb időt Portugáliában töltötte, még mindig ott lakik. Pszichológiát tanult, de végül mégis a zene érdekelte inkább. Azt mondják, elképesztően ért ahhoz, hogy könnyedén, tele érzelemmel énekeljen, ezzel pedig valósággal magához bilincseli a közönséget. Az Eurovíziós győzelem előtt több elismerést is begyűjtött már a szaksajtótól és a kritikusoktól.

Szívátültetésre vár

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál nyertese súlyos szívbeteg, a hírek szerint sürgősen szívátültetésre lenne szüksége. Az énekes állítólag néhány hónappal a kijevi döntő előtt átesett egy beavatkozáson, amivel sikerült úgy stabilizálni az állapotát, hogy elutazhatott Ukrajnába. Sobral a fellépéseken kívül azonban nem vett részt egyéb programon, nem járt fogadásokra, és az újságírókkal is csak néhány percig találkozott.

Sobral győzelmének köszönhetően 2017-ben Portugália rendezi a zenés vetélkedőt.

Íme a győztes dal:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik