Szórakozás

Ivanka Trump könyvet írt a dolgozó anyák kimerítő mindennapjairól

Igen, Donald Trump másodszülött és állítólag kedvenc gyermeke. Ivanka, akivel az új amerikai elnök hivatalba lépése óta tele van a világsajtó.

  • Például azért, mert szinte minden fontos eseményen és tárgyaláson jelen van, legutóbb az Angela Merkel német kancellárral folytatott gazdasági megbeszélések egyik résztvevője volt.
  • És azért, mert irodát kapott a Fehér Házban, minősített információkhoz is hozzáférhet, de hivatalos titulusa nincs.
  • Meg azért, mert sok világmárkához hasonlóan Ivanka Trump divatcége is Kínában gyártatja a termékeit, egy olyan gyárban, ahol a dolgozók heti 60 órát dolgoznak, az órabérük pedig nagyjából egy dollár.

Nem mellesleg Ms Trump milliárdos üzletember férje (Jared Kushner) Donald Trump egyik főtanácsadójaként szintén a Fehér Házban dolgozik.

Szóval Ivanka úgy gondolta, beáll ő is a sorba, és megosztja életének megpróbáltatásait a világgal. Elárulta többek között, hogy annyira elfoglalt volt édesapja választási kampányában, hogy kénytelen volt “túlélő üzemmódba” kapcsolni,

és lemondani a szokásos masszázsáról!!!

A könyv címe egyébként így hangzik: Women Who Work: Rewriting the Rules for Success, vagyis Dolgozó nők: a szabályok átírása a siker érdekében. Az Amazon.com-on egyébként kedd óta már elérhető a remekmű, aki esetleg szeretne a Trump lánytól ellesni a siker titkait.

A könyvben Ivanka karrier tanácsokat osztogat, beszél a dolgozó anyák súlyos dilemmáiról, az önmegvalósítás nehézségeiről, és arról, miként kísérletezik a szülőbarát kultúra kialakításán saját divatházában.

A 35 éves dolgozó nő leszögezte: minden pénzét jótékony célra költi majd, és tartózkodni fog a nyilvánosságtól, mert nem szeretné azt a látszatot kelteni, hogy visszaél a Fehér Házban kapott fizetés nélküli tanácsadói pozíciójával.

A kampány ideje alatt csak dolgoztam, és a családommal voltam. Semmi időm nem jutott saját magamra, ki kellett hagynom a masszázst, és esély sem volt arra, hogy húsz perccel korábban felkeljek meditálni.

Ivanka azt is elmagyarázza, hogy mennyire feszült volt attól, hogy zsonglőrködnie kellett az idejével, hiszen az anyaság mellett a sikeres üzletasszony pozícióját sem adhatta fel. A sok idegeskedés miatt kezdetben jobbnak látta, ha megóvja családi életét a nyilvánosságtól.Ám első lánya megszületése után meggondolta magát, és rájött, hogy tisztességtelen lenne kizárni a hasonló helyzetben lévő dolgozó anyákat a mindennapjaiból.

Most épp szenvedélyesen küzd, hogy lerombolja a szupernő mítoszt. 

Rájöttem, hogy a mítosz lerombolásában segíthet, ha narratívát váltok, például olyan képek posztolásával, ahol a férjem kiabál, miközben a kertben ásunk a gyerekekkel, nekem kócos a hajam és piszkos az arcom

Valószínűleg erre a fotóra gondolhatott:

A little over a year ago on Easter Sunday, this little chick was born and our family was complete! Happy Easter! 🐣🐰

Ivanka Trump (@ivankatrump) által megosztott bejegyzés, 2017. Ápr 16., 16:29 PDT

Vagy erre:

The best moment of the day!

Ivanka Trump (@ivankatrump) által megosztott bejegyzés, 2017. Ápr 4., 18:36 PDT

További érdekesség, hogy bár a könyv a választás előtt íródott, az előszót a dolgozó nő néhány nappal a Trump elnök beiktatása előtt írta.

A könyv azért kavart némi vihart a biliben. Ivanka rendesen kapta az osztást masszázsos kijelentése miatt. 

“Ez történik akkor, amikor Ivankának nincs ideje meditálni és masszázsra menni. Szegény, emberek, mutassunk némi együttérzést – írta egy kritikus kommentelő a Twitteren.

“A szegény Ivanka Trump nem tudott relaxálni a kampány során. A legtöbb nőnek nemhogy masszázsra, de egy rövid üzenet megírására sem futja. Ostoba és szívtelen” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

A kedden megjelent könyv egyébként nem az első és egyetlen munkája Ms Trumpnak. 2009 októberében már megjelent egy önsegítő írása, The Trump Card: Playing to Win in Work and Life címmel.

(via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik