Szórakozás

Fesztiválhúggyal készül a sör Dániában

Nem, a skandináv farmerek nem szoktak le az árpáról és a komlóról, csupán a fesztiválok alatt begyűjtött vizeletet használják fertőtlenítésre a sörkészítés során.
Dán farmerek a 2015-ös nyári Roskilde fesztivál alatt termelt (kizárólag emberi), 54 ezer liter húgymennyiséget használták fel tavaly tavasszal 11 tonna sörárpa fertőtlenítéséhez. A projekt már annyira előrehaladt állapotban van, hogy idén júniusban már meg is kóstolható a 60 ezer ital bármelyike, írja a Local dán kiadása.
A sört ráadásul Pisnernek hívják, amit stílszerűen itthon Pisinek is becézhetünk.
 A projektről videó is készült, amit szintén nem titkolunk el, íme:

Beercycling English from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik