Szórakozás

Józsa Imre is szerepelt volna A mi kis falunkban

Létay Dóra és Józsa Imre (Létay Dóra, Józsa Imre)
Létay Dóra és Józsa Imre (Létay Dóra, Józsa Imre)

Józsa Imre tavaly október végén halt meg súlyos betegség után. A Jászai Mari-díjas színész halála előtt néhány hónappal még az RTL Klub sorozatával, A mi kis falunkkal forgatott egy próbaepizódot. Elkészítették vele az úgynevezett pilotadást, vagyis mintaepizódot is, azonban súlyos betegsége miatt a művész már nem tudta megkezdeni a munkát.

“Amikor kiderült, hogy Józsa Imi már olyan beteg, hogy képtelen lenne a feszített tempójú munkát elkezdeni, felhívtam. Ő akkor is viccesen próbálta felfogni a történteket, pedig tudta, hogy nagyon beteg, és képtelen vállalni a szerepet. A karaktere fontos volt, ezért átrendeztük a szereposztást. Józsa Imre eredetileg a közmunkás Szifont alakította volna, ezt a szerepet végül Debreczeny Csaba kapta meg, aki a pilotfilmben még Matyit alakította. Az átrendezés miatt pedig Matyi szerepe végül Molnár Áronnak jutott. Kerekes Józsi maradt Baki”

– mondta a Blikknek Kapitány Iván rendező.

Kerekes József és Debre­czeny Csaba a pilotfilmben még együtt dolgozhatott Józsa Imrével.

“Imrével már 1990-től játszottunk a József Attila Színházban, ahol ő akkor már vezető színész volt. Imi nagyon tudta a szakmát, hihetetlen ritmusérzékkel, karakterábrázoló képességgel rendelkezett. Bevallom, nagyon hiányzik. A mi kis falunk forgatásán voltunk, amikor érkezett a hír sms-ben, hogy elment”

– nyilatkozta kollégájáról Kerekes József.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik