Szórakozás

Stohl: Azt remélem, van visszaút

Nem az X-faktorhoz megy vissza, és Sebestyén Balázsék talán nem alaptalanul félnek a színész új titokzatos munkájától. Stohl András azt reméli, bármerre is tart most, lesz visszaút a színházba.

Ma reggeli hír, hogy mész mentornak az X-Faktorba. Igaz ez?

Nem kértek fel, nincs ilyen megkeresésem, nem megyek mentornak az X-Faktorba.

Akkor mi a rejtélyes kihívás?

Titoktartási kötelezettségem van, ezért nem mondhatok semmit.

Azért néhány napja Andy Vajna rádiójában elviccelődtek Sebestyén Balázsék ezen a titkos új munkán.

(Nevet.) Én is hallottam ezt az adást, és azt mondta Vadon Jani, hogy úgyis az van, hogy ha nem színész vagyok, akkor csak a „futottak még” kategóriába tartozom bármilyen más dologban, szóval így azt hiszem, nem kell félniük semmitől!

Akkor maradjunk annyiban, hogy titoktartási kötelezettséged van, de a Morning Show félhet?

Szerintem nem kell félni senkinek semmitől. (Nevet.)

És ebben a nem félelmetes munkában a humor vagy a közélet lesz előtérben?

Nem a humor, de semmiképpen nem a politika. Azt szeretném, ha ebben a munkában engem is megismernének kicsit másként, másrészt pedig szeretném egy kicsit jobbá tenni a dolgokat.

Fotó: RTL Klub

Volt már olyan korszak az életedben, amikor a Katona József Színházban azt mondta Zsámbéki Gábor, hogy dönts: a Katona színésze vagy tinglitangli tévés leszel.

Azért akkor más volt a világ és más volt az én helyzetem is a színházi életben. Most olyan sok nagy szerepet játszom egyszerre, hogy ha nem jött volna ez a másik munka, akkor sem ártana, mondjuk, legalább egy évre picit hátrébb húzódni. Például nem próbálni négy bemutatóra, mert akkor nincs idő töltődni. Egy perselyből sem lehet csak kivenni, muszáj bele is rakni.

Világos, de van visszaút? Vagyis, ha felfüggeszted színházi jelenléted, akkor lesz még egyszer az életedben, mondjuk, az Istenítélethez hasonló darabod?

Igen, ez nagy kérdés. Azt remélem, van visszaút. Az a munka, amiről még nem beszélhetek, nem olyan, amivel lejáratja magát az ember, főleg ha jól csinálja. Másrészt az én szakmám egy pici szakma, mindenki ismer mindenkit. Nem is tudom, hogyan mondjam, hogy ne tűnjön nagyképűnek, de talán olyan nagyon nem kell már bemutatkoznom, elmondani, mit tudok a színpadon. De a Vígben is abban maradtunk, hogy szeretettel várnak vissza akár jövőre.

Tehát nem arról van szó, hogy a könnyebb utat választod, az olcsóbb népszerűséget.

Én színész vagyok! Szeretnék még nagy szerepeket, jó rendezőket!

Azt hallom, hogy többen is felmondtak vagy fizetés nélküli szabadságra mentek a Vígszínházból. Véletlen egybeesés?

Én is tudok erről, de ez teljesen normális. Szerintem nincs botrány, egy színház életében teljesen normális, hogy embereket szerződtetnek, mások meg elmennek más színházba, vagy történetesen fizetés nélküli szabadságra, szabadúszni. Nincs tömeges felmondás a színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik